Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Spaanse politie vindt 805 kilo cocaïne

feb 10, 2023
805 kilo op een bootFoto: Policia Nacional

Op dik 620 kilometer westelijk uit de kust van Senegal heeft de Spaanse politie op een vissersboot uit Gambia 805 kilo cocaïne aangetroffen. Er werden zeven opvarenden gearresteerd. Volgens de Spaanse Nationale Politie hebben sommigen banden met de Calabrische ‘Ndrangheta, Italiaanse maffia.

Albanezen

Het politieonderzoek, dat in juli 2022 al begon, richtte zich op de criminele activiteiten van een organisatie van Albanese drugshandelaren. Dit netwerk opereerde vanuit Spanje en beschikte over een uitgebreide maritieme infrastructuur in Brazilië. Van daaruit werden schepen beladen met grote partijen cocaïne die in de Golf van Guinee cocaïne overzetten op kleinere schepen die het naar de eindbestemming brachten.

Moederschip

De gecontroleerde vissersboot had volgens de politie de cocaïne ook ontvangen van een moederschip. Over dat schip is niets bekend gemaakt door de politie. De actie werd uitgevoerd door de Senegalese autoriteiten met de medewerking van de Spaanse politie en vliegtuigen van de Franse luchtmacht.

Foto: Policia Nacional