Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Niemand trekt de stekker uit de lokbus

jun 14, 2023
lokbusje

De politie blijft volhouden. Er was klaarblijkelijk een ruim budget om de brave burgers voor te lichten over de gevaren van drugsafval. En die poen moet op, dus houden ze nog even vol. Zonder resultaat, dat dan weer wel.

Oud en vies bestelwagentje

Het busje is oud en vies. Zo staat de bus vol met blauwe vaten en ligt er zichtbaar een gasmasker en latex handschoenen in. Dit zijn goederen die regelmatig worden gevonden bij drugslabs en drugs afvaldumpingen Er hangt een weeïge, anijsachtige geur, die van synthetische drugs.

Weinig meldingen

Om de alertheid te stimuleren en de meldingsbereidheid te vergroten, werd de lokbus de afgelopen weken op verschillende plekken ingezet. Zo werd deze geparkeerd op drukke en minder drukke locaties om te kijken of mensen een melding zouden maken bij gemeente of politie. Er was dus van alles aan de hand met de bus en hij stond ook nog eens asociaal dubbel geparkeerd. Toch leidde de lokbus niet tot veel meldingen. In de tijd dat de lokbus op het industrieterrein Weststad stond, werd hiervan 3x een melding gedaan. Leden van het industrieterrein en een vrachtwagenchauffeur trokken aan de bel.

Vijf Eiken doet niet mee

Op het industrieterrein van Vijf Eiken was dit helaas anders. Ten tijde van de geparkeerde lokbus zijn er welgeteld precies 0 meldingen binnengekomen.
In december 2020 heeft deze lokbus ook al eens een paar weken in Oosterhout gestaan. Helaas ontving de politie in die actieperiode ook geen enkele melding over de lokbus.

Lokbus

foto: politie.nl