Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Nieuws van het front

feb 23, 2021
wietkweek

Het front van de meest zinloze oorlog, die tegen het kweken van een plant, brengt dagelijks nieuws. Want Corona of niet, de strijd moet natuurlijk keihard doorgaan. Onze verslaggever steekt zijn nek uit de loopgraaf (met mondkap op) en doet verslag.

Weert

De politie heeft donderdag een wietkwekerij opgerold in een shishalounge in de binnenstad van Weert. Daarbij is één persoon aangehouden.

Hengelo

De politie heeft dinsdagochtend een wietkwekerij aangetroffen aan de Golsstraat in Hengelo. Een persoon is aangehouden. 

Middelburg

De politie heeft in Middelburg een wietkwekerij opgerold. Dat gebeurde vanavond in een flatwoning in de wijk Dauwendaele. In de woning was op dat moment één persoon aanwezig, die werd direct aangehouden.

Den Bosch

De woning aan de Bossche Wagnerlaan waar in november vorig jaar door de politie 750 hennepplanten zijn gevonden, is vanaf 1 februari drie maanden door de gemeente gesloten. Volgens de gemeente is deze eigenaar van vier horecabedrijven verantwoordelijk voor de kwekerij.

Leiden

In een appartement aan de Plantijnstraat in Leiden is dinsdagavond een wietplantage opgerold. In de woning stonden zo’n 200 wietplanten. De politie trof de kwekerij op de 7e verdieping van het appartementencomplex aan. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht in verband met de vondst.

Wassenaar

Drie personen zijn donderdagavond aangehouden in een tot wietkwekerij omgebouwde woning aan de Schaepmanweg in Wassenaar. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de kwekerij ontmanteld.

Terneuzen

De politie heeft in Terneuzen drie mannen in een geparkeerde auto opgepakt, nadat zij werden beboet voor het overtreden van de avondklok. De bestuurder werd nog door de politie gezocht, de bijrijder werd opgepakt voor drugsbezit en de andere passagier werd opgepakt omdat hij zich niet kon legitimeren. En in de woning van de bestuurder werd bovendien een wietkwekerij gevonden.

Rijksweg A1

Een bijzondere vondst maandagochtend in de Muiderbrug van de A1 ter hoogte van Maxis: een grote wietkwekerij, verstopt in het landhoofd van de brug. In de technische ruimte onder de brug zijn volgens de politie vijfhonderd wietplanten aangetroffen. Een politiewoordvoerder meldt dat de kwekerij is ontruimd: ,,Het onderzoek loopt. Er is nog niemand aangehouden.’

Geen gram minder

Er is in de tussentijd geen gram minder gerookt in Nederland, de cellen blijven even vol, de criminaliteit daalt in het geheel niet, geen coffeeshop zit zonder, de prijzen van wiet stijgen niet.
Wat dan wel? Nou alle baantjes rondom deze zinloze oorlog blijven in stand. En dat is in tijden van Corona prima voor de werkloosheidscijfers en bestuurders moeten ook kunnen blijven pronken met het aantal opgeloste zaken tenslotte.