Onderzeeër met 8.000 kilo cocaïne

TUMACO – Voor de kust van het zuidwesten van Colombia heeft de marine in samenwerking met de luchtmacht en de Amerikaanse DEA een onderzeeër met 8.000 kilo cocaïne aan boord onderschept.

Onderweg naar Centraal-Amerika

De half-onderzeeër, een boot die niet volledig onder kan duiken, heeft een lengte van 18,5 meter en is 3 meter breed.

264 miljoen dollar

Volgens Colombiaans media is met de vangst een waarde van meer dan 264 miljoen dollar gemoeid. Tot nog toe zijn door de diensten dit jaar al 20 van dergelijke semi-duikboten in beslag genomen, waarbij er 100.000 kilo cocaïne en 9.000 kilo marihuana in beslag werd genomen.

Grootste drugsvangst ooit

Het vaartuig zou onderweg zijn geweest van Tumaco in het uiterste zuidwesten van het land naar Centraal-Amerika. De drugs zouden waarschijnlijk naar de VS gaan en daar een waarde van naar schatting een half miljard dollar hebben. Het is wat Colombia betreft de grootste drugsvangst ooit in een smokkelonderzeeër.

Bron: Canal RCN.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.