Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Onsterfelijkheid komt snel dichterbij

jan 12, 2019

Of het nu wenselijk is of niet, het gaat toch gebeuren: de mens gaat onsterfelijk worden. En het moment waarop ons dat gaat lukken is dichterbij dan je denkt. Halverwege deze eeuw zal de mens uitzicht hebben op onsterfelijkheid.

Menselijk brein

Tenminste, als de wetenschappelijke vooruitgang zich verder doorzet in het huidige tempo. Dat beweert de Britse futuroloog Ian Pearson in het Britse tijdschrift The Observer. De onsterfelijkheid geldt overigens niet voor het lichaam, maar voor het menselijk brein.

Geen pillen of poeders

Dus verwacht geen speciale pilletjes of poedertjes. Naar verwachting zullen computers in 2050 dusdanig ver zijn ontwikkeld dat de complete herseninhoud van een stervende gedownload en dus bewaard kan worden. Het is wel te hopen dat de backup computer niet draait onder W10 natuurlijk.

Volgens Pearson, hoofd van de futurologie-afdeling van British Telecom, zullen computersystemen in de toekomst ook in staat zijn emoties te voelen. Een nuttige toepassing van deze emotie-computers ziet Pearson in vliegtuigen. Een geautomatiseerd systeem waarin een angst voor een vliegtuigongeluk zit geprogrammeerd zou een piloot kunnen assisteren.