Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook 030 gelooft nog in sprookjes zonder drugs

nov 8, 2021

Utrecht – Tijdens enkele actiedagen die eind oktober en begin november plaatsvonden hield de politie vijftien verdachten aan op verdenking van diverse drugsgerelateerde delicten. Tijdens de aanhoudingen namen agenten verschillende soorten harddrugs, telefoons, dealerbenodigdheden, auto’s en scooters in beslag. Wat dergelijke actie kosten en wat er wordt bereikt is een raadsel.

Vijftien verdachten

Vijftien verdachten zijn aangehouden. Vier van hen zijn inmiddels via snelrecht berecht. Op 18 november vindt nog een snelrecht zitting plaats.

De politie hield de dealers tijdens hun ‘werkzaamheden’ op heterdaad aan. Bij hen werden verschillende soorten harddrugs (gebruikers hoeveelheden), geld, telefoons en dealerbenodigdheden aangetroffen en in beslag genomen. Ook werden auto’s en scooters die bij het dealen werden gebruikt, in beslag genomen. De aanhoudingen vonden plaats na maandenlang onderzoek in de wijken Zuilen, Overvecht, Hoograven en Kanaleneiland door de politie en het Openbaar Ministerie.

Snelrecht voor aangehouden verdachten

De eerste groep verdachten, in de leeftijd van 19 tot 28 jaar, is op 1 november tijdens een snelrechtzitting veroordeeld tot gevangenisstraffen variërend van twee tot tien maanden onvoorwaardelijk. Hun voorarrest werd verlengd dus de verdachten blijven vastzitten totdat hun straf is uitgezeten. Verder werd geld en drugs afgepakt

Gezamenlijke aanpak Utrecht

Deze onderzoeken maken onderdeel uit van de aanpak van ondermijnende drugscriminaliteit waarin de politie, Openbaar Ministerie en de gemeente Utrecht gezamenlijk optrekken. Dit is een integrale aanpak: strafrechtelijk vervolgen gaat hand in hand met preventieve maatregelen. De gemeente werkt hierin samen met hulpverleners, ouders, scholen en buurtbewoners.

Dijksma

Burgemeester Dijksma: “Dankzij het snelle en kundige optreden van de politie konden deze verdachten worden opgepakt. Samen met de politie, het OM en partners pakken we drugscriminaliteit aan om onze jeugd en onze stad te beschermen. We zien namelijk een toename en een verharding van de drugscriminaliteit in Utrecht. We stellen grenzen, via bijvoorbeeld deze aanhoudingen. Maar minstens zo belangrijk is dat we mensen perspectief bieden op een mooi leven zonder criminaliteit. Bijvoorbeeld via lessen op school, job coaching, oudertrainingen en persoonlijke begeleiding van jongeren die al met één been in de drugscriminaliteit staan.”

Bron: politie.nl Foto: politie.nl

Lezen, Dijksma

Beste mevrouw Dijksma, besteedt het geld van peperdure oorlogsvoering alsjeblieft aan de armoede in je stad, of aan ouderen die hulpbehoevend zijn. Maar niet aan de volkomen nutteloze bestrijding van drugs. Het gaat je namelijk niet lukken. Dat hebben de Amerikanen al tientallen jaren bewezen en ook de politie zelf zegt het.