Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook Duitsland gaat wiet legaliseren

Duitsland wiet

In Duitsland waren verkiezingen en de drie partijen die waarschijnlijk een coalitie aangaan, SPD, de Groenen en de FDP, zijn het alvast eens over de legalisatie van wiet.

Standpunt

Het standpunt over de legalisering van cannabis is bekend. Zowel de Groenen als de liberale FDP hebben een gereguleerde verkoop van cannabis in het verkiezingsprogramma staan. De SPD wil eerst met proefprojecten uitproberen hoe de verkoop goed gereguleerd kan worden. Bovendien willen de drie partijen dat mensen met kleine hoeveelheden wiet op zak niet langer strafrechtelijk vervolgd worden. 

Voorzitter

FDP-voorzitter Christian Lindner noemde de legalisering van wiet het enige thema waar zijn partij het eenvoudig over eens kan worden met de SPD en de Groenen. Kanselierskandidaat van de sociaaldemocraten Olaf Scholz gaf in gesprek met omroep ARD aan altijd zeer sceptisch te zijn geweest, maar dat hij zich heeft laten overtuigen door de jeugdorganisatie van de SPD om meer tolerantie te ontwikkelen.

Politie is tegen

De politievakbonden voelen al nattigheid en zien hun baantjes op het spel staan en zijn daarom tegen uiteraard. Voorzitter van de politievakbond GdP Oliver Malchow waarschuwde in de Neue Osnabrücker Zeitung dat er met de legalisering van wiet naast alcohol een tweede gevaarlijke maar gebagatalliseerde drug legaal wordt. Volgens hem kan de consumptie van cannabis met name bij jongeren tot aanzienlijke gezondheidsproblemen en sociale conflicten leiden. Waar ze zich mee bemoeien kan je je afvragen, maar ook in Duitsland is er een compleet leger opgetuigd in de strijd tegen een plant.

Lees meer bij Tagesschau.de

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *