Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook in Enschede is de politie er maar druk mee

jan 16, 2019

De politie in Enschede blijkt ook een speciaal team te hebben opgetuigd. Het geld klotst immers tegen de plinten bij de korpsen en het bestrijden van wietplantjes heeft PRIO-1.

Er is een speciaal DrugsOverlast team bij de Politie in Enschede en dat heeft de stoere naam DOPE team (je verzint het niet). Nou, dat team heeft gedaan waarvoor ze in het leven zijn geroepen; het onderzoeken van de handel in verdovende middelen. En dat onderzoek leidde op 15 januari tot de doorzoeking van een woning aan de Rembrandtlaan en eentje in de Esstraat in Enschede.

Vermoedens in de Rembrandtlaan

Er waren vier mannen aanwezig in de woning aan de Rembrandtlaan en die zijn aangehouden. In de woning werd een grote hoeveelheid geld aangetroffen. Tevens werden er onder andere meerdere blokken wit poeder aangetroffen. Het speciale DOPE team denkt dat het hier om cocaïne gaat. Ook werd er een zak met xtc-pillen (dat wisten ze kennelijk wel zeker), een blok (mogelijk) heroïne en scherpe munitie gevonden door de politieagenten.

Balletjespistool in de Essstraat

In de woning aan de Esstraat waren ook personen aanwezig, echter deze zijn niet als verdachte aangehouden. In deze woning werd onder andere een balletjespistool, een nep-vuurwapen, twee sporttassen vol gedroogde wiet en een paar gram cocaïne in beslag genomen.

Op het Stationsplein in Enschede werden laat in de middag drie mannen, die aldaar in een auto zaten, aangehouden. Eén man is inmiddels in vrijheid gesteld. Gisteren zijn nog vier mannen aangehouden die worden aangemerkt als ‘koper’. Zij mochten na het afleggen van een verklaring het politiebureau weer verlaten.

Van de elf aangehouden personen zitten er op dit moment nog zes mannen vast in de leeftijd van 24 tot 31 jaar. Drie van hen zijn afkomstig uit Rotterdam en drie staan ingeschreven in Enschede.

De politie onderzoekt de in beslaggenomen goederen en is bezig met het verhoren van de verdachten.

Bron: politie.nl