Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Ook in opslagbox is je drugs niet meer veilig

jul 16, 2021

Middelburg – Op dinsdag 29 juni 2021 werd een groot aantal boxen van een opslaglocatie gecontroleerd in Middelburg. Deze controle werd uitgevoerd door de gemeente in samenwerking met de politie en de branchevereniging NSSA, van verhuurders van opslagruimten. Dit leidde tot de vondst van een grote hoeveelheid hard- en softdrugs.

460 boxen gecontroleerd

In totaal werden er met hulp van speurhonden 460 boxen gecontroleerd. Daarbij werden twee boxen geopend voor nadere controle. In beide boxen werd drugs aangetroffen.

Box 1

In de deze box werd het volgende aangetroffen:

  • 300 2C-B en 4-FMP pillen (zogeheten designer drugs);
  • 2 anderhalve liter flessen GHB en
  • 450 gram speed.

De verdachte is door de politie aangehouden en verhoord. Hij moet zich binnenkort bij de rechter verantwoorden.

Box 2

In deze tweede opslagbox werd het volgende aangetroffen:

  • 83,25 kilogram wiettoppen;
  • 9,1 kilogram hasj en
  • 71 kilogram cafeïne dat gebruikt wordt als versnijdingsmiddel.

Het onderzoek van de politie naar deze zaak loopt nog. Vanwege de vondst van de grote hoeveelheid drugs en de hieruit voortvloeiende politieonderzoeken, is hier nog niet eerder ruchtbaarheid aan gegeven.

Bron en foto: politie.nl

Vraagtekens

Het is maar weer zeer de vraag hoe de politie op het spoor is gekomen. Het politiebericht vertelt niet waarom er slechts in twee boxen een inkijk werd gearrangeerd, laat staan op welke gronden deze huiszoeking werd gedaan. Duidelijk is weer wel dat de tweede box een stash was van een coffeeshop en de melding dat cafeïne gebruikt wordt als versnijdingsmiddel is een veronderstelling of een aanname en geen feitelijke vaststelling ter plaatse. Cafeïne wordt voor heel veel meer toepassingen gebruikt dan voor het versnijden van drugs.