Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Voor wie was nu die ene kilo?

DoorRedactie

jul 16, 2021 , , ,
3001 kilo

Opnieuw een triomfantelijk getoonde drugsvangst in de haven van Rotterdam. Tijdens een controle in de Rotterdamse haven heeft de Douane dinsdag- op woensdagnacht een partij van 3001 kilo cocaïne onderschept. De straatwaarde is ruim € 225 miljoen.

Ecuado

De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Ecuador en was geladen met vaten bananenpuree. De container was bestemd voor een bedrijf in het Zwitserse Bazel. Het bedrijf heeft vermoedelijk niets met de smokkel te maken. Deze vondst is één van de grootste cocaïnevangsten in de Rotterdamse haven.

HARC

Het HARC-team, een samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Met deze drugsvangst is deze week al 3,5 ton aan cocaïne onderschept.

Die ene kilo

Wellicht zijn wij weer de enige die dolgraag willen weten voor wie die ene extra kilo was. Was het voor de chauffeur, voor de bewaker die een oogje toeknijpt, voor de portier, voor de eigenaar van de betonschaar? Wie het weet die mag het zeggen in de comments.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *