Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opa’s (75) drugslab opgerold in Kockengen

mei 29, 2020
drugs-kockengenbron: politie.nl

Driebergen, Kockengen – De politie heeft gisteren aan de Wagendijk in Kockengen in een schuur bijna 10.000 liter chemisch afval van de productie van synthetische drugs aangetroffen.

Amfetamine-pasta

Kennelijk is in het verleden in de schuur een laboratorium voor de productie van amfetamine-pasta geweest. De 75-jarige bewoner van de woning waar de schuur bij hoorde, is aangehouden.

Lopend onderzoek

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid kwamen de locatie op het spoor tijdens het lopend onderzoek naar de productie van amfetamine in een lab in een pand in Overberg. Op 18 maart ontdekte de politie daar een groot lab nadat de 51-jarige eigenaar van het woning was aangehouden met een auto vol spullen die gebruikt worden voor de productie van synthetische drugs. De auto bleek achteraf ook gestolen te zijn. In Overberg werden 2000 kilo grondstof voor de productie van amfetamine en 1,5 miljoen xtc-pillen ter waarde van 4 tot 6 miljoen euro aangetroffen. De woning is inmiddels door de gemeente Utrechtse Heuvelrug voor een jaar op slot gezet.

Gasflessen en vaten

In Kockengen trof de politie vooral gasflessen, vaten en tankcontainers aan met chemisch afval. In totaal bijna 10.000 liter afval dat waarschijnlijk is vrijgekomen bij de productie van ongeveer 1.400 kilo amfetaminepasta.

Burgemeester Reinders op stoel rechter

Burgemeester Ap Reinders van Stichtse Vecht vindt het drugslab in de gemeente onacceptabel (en dat is het natuurlijk ook). “Ik heb daarom besloten de schuur per direct te sluiten om de openbare orde en veiligheid in en rond het pand te herstellen. Dit moet een duidelijk signaal zijn naar diegenen, die zich bezighouden met dit soort praktijken.” Reinders passeert hier volledig de intentie van de Wet Damocles. Die is er namelijk voor bedoeld om er voor te zorgen dat de handel in drugs in een pand gestaakt wordt en niet om toekomstige drugsproducenten af te schrikken. We zitten niet in een kleuterklas.

Bron: politie.nl