Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie vindt spuitbus stash

mei 23, 2020
Spuitbus stash

In de Zeeuwse gemeente Kortgene heeft de politie afgelopen donderdag twee personen aangehouden nadat zij waren betrapt met drugs die in een geprepareerde spuitbus zat verstopt.

Controle voertuig

Agenten controleerden het voertuig waarin de twee zaten rond 16.15 uur op de Deltaweg. In de auto troffen de agenten vervolgens een spuitbus aan die een stuk zwaarder aanvoelde dan een normale spuitbus. Vervolgonderzoek wees vervolgens uit dat de bus een dubbele bodem had. “In de dubbele bodem zaten tientallen XTC-pillen verstopt”, zo meldt de politie. Naast de XTC-pillen nam de politie ook honderden euro’s aan contant geld in beslag.

Tweetal aangehouden

De twee inzittenden, een 21-jarige vrouw uit Rilland en een 24-jarige man met de Marokkaanse nationaliteit, werden ter plekke aangehouden. De recherche heeft de zaak nog in onderzoek.

Stashes

Dergelijke voorwerpen bestaan al geruime tijd. Er worden heel veel verschillende items als stash gebruikt. Naast spuitbussen zijn er haarborstels, limonadeflessen, soepblikken, deodorant, schroevendraaiers en brandblussers met een geheime holle ruimte. Deze holle ruimtes worden natuurlijk niet alleen gebruikt om illegale drugs in te verstoppen. Ze bieden ook een prima bergplaats voor medicijnen om ze buiten het bereik van kinderen te houden, of om geld of sieraden te onttrekken aan het zich van criminelen of inbrekers.