Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Opeens weet je het, je wordt cannaloog

feb 20, 2019

De één is cardioloog, de ander controleert vervoersbewijzen bij de NS. En sommigen specialiseren zich in de werking van de werkzame stoffen in cannabis. En dan wordt je cannaloog als je de cursus cannalogie succesvol afrondt.

De opleiding Cannalogie (MCS), oftewel Medisch Cannabis Specialist is van origine opgericht om artsen, zorgverleners en therapeuten bekwaam te maken in de medische logica en leerkunde van het toepassen van fyto-cannabinoiden (fyto=plant) en de werking van het endo-cannabinoidensysteem (endo=lichaamseigen) bij mensen en dieren.

Hoewel de opleiding eerder alleen bedoeld was voor deelnemers die al een medische achtergrond hebben is de opleiding tegenwoordig dusdanig ingericht dat deze ook zonder medische vooropleiding gevolgd kan worden.

Alles over cannabinoïden

Het spreekt voor zich dat Cannalogie alles te maken heeft met de leerkunde en logica van Cannabinoïden in planten, mensen en dieren. Om hulpverleners, artsen en apothekers te laten weten dat je écht kennis van zaken hebt kan je deze 1249 euro kostende cursus volgen en aansluitend examen afleggen.

Certificaat

Nadat het examen succesvol is afgelegd ontvang je een certificaat. Met dat certificaat op zak ben je officieel Medisch Cannabis Specialist. Het certificaat heet dan ook afgekort het ‘MCS certificaat’. Dit document wordt ten naam gesteld en geregistreerd in het centrale register. Derden kunnen de bekwaamheid controleren middels een uniek registratienummer. Net zoals dat van toepassing is bij artsen die staan ingeschreven in het BIG register.

Inschrijven kan hier.