Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pittige straffen in grote drugszaak

feb 1, 2018
hamer rechtbank

Vandaag was het de zaak van de operatie Trefpunt die op de rol stond van de rechtbank in Den Bosch. Het Openbaar Ministerie had pittige straffen in gedachten voor de vier hoofdverdachten.

Het OM eiste celstraffen van vijf tot twaalf jaar tegen het viertal, die in april 2016 werden aangehouden tijdens een grote politieactie in het Zuiden van Nederland (elders snappen ze niets van drugs produceren zo lijkt het). Aan de actie werkten 1.500 opsporingsambtenaren mee, want het mag wat kosten zo’n pilletje of 100 minder op de markt tenslotte,

De verdachten runden hun voortvarende drugshandel vanuit verhuurbedrijf Party King in Best. Het bedrijf functioneerde als ontmoetingsplaats waar aanbieders en kopers van synthetische drugs met elkaar afspraken om deals te sluiten.

Het Openbaar Ministerie plaatste camera’s bij het pand en binnen ook afluisterapparatuur. Dat leverde bijna tienduizend gesprekken op tussen bezoekers, die volgens het OM voornamelijk over drugs gingen. “Hele concrete gesprekken over onder andere cocaïne, xtc, amfetamine en crystal meth”, zei de officier van justitie. Ook werden honderden bezoekers gefilmd gedurende een periode van tweeënhalf jaar.

Alfons G., die wordt gezien als leider van de bende, hoorde de hoogste straf tegen zich eisen (twaalf jaar). Tegen zijn kompanen Rens H. (elf jaar) , en Bert L. (tien), kwam het OM tot een lagere eis. Medeverdachte Maikel van D., de ‘kok’ van de operatie, moet mogelijk vijf jaar de cel in.

Tientallen verdachten die in Best drugs of grondstoffen kochten, kregen eerder al cel- en werkstraffen opgelegd. De rechtbank in Den Bosch heeft in totaal vijf dagen voor de zaak uitgetrokken.