Over vliegtuigjes en crypto’s

In een schuur  in Apeldoorn heeft de politie een wietkwekerij aangetroffen met daarin enkele honderden wietplaten. Niets bijzonders tot zover, maar het werd nog een stuk spannender in Apeldoorn.

Inval

Vorige week vond de inval plaats in een schuur aan de Elsweg. Binnen werden 409 wietstekken, 324 wietplanten, 9 moederplanten en een grote hoeveelheid strak geknipte wiettoppen gevonden. De stroom die werd gebruikt in de wietkwekerij om de groeilampen te laten branden bleek illegaal te zijn afgetapt. Een 44-jarige man uit Apeldoorn werd opgepakt.

Airsoft

In de schuur werden ook nog meerdere airsoftwapens, waarvan de vergunning was verlopen, gevonden. De wapens werden in beslag genomen. Ook werd beslag gelegd op cryptovaluta, met een waarde van ongeveer 99.000 euro, en verschillende bestuurbare vliegtuigjes.
De waarde van de crypto is in deze tijd slechts een momentopname. Als het Bitcoins betreft dan waren die een jaar geleden net geen 4.000 euro waard en op dit moment is de Bitcoin al over de 50.000 euro waard.

Vliegtuigjes

De cryptovaluta en de dure vliegtuigjes zijn in beslag genomen in het kader van afpakken van crimineel verkregen vermogen. Het onderzoek is met de inbeslagname en de arrestatie nog niet afgerond. De politie geeft aan nog verder onderzoek te doen en sluit niet uit dat er nog meer mensen worden aangehouden.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *