Weer grote cocaïne bende opgepakt

In Spanje heeft de politie een groot distributienetwerk in drugs opgerold dat op verschillende plekken in Spanje actief was. Er werden bij invallen op meerdere locaties twaalf personen gearresteerd en 600 kilo cocaïne, wapens en veel contant geld in beslag genomen.

Colombia

Het afgelopen weekend werd de operatie uitgevoerd door de Spaanse politie in samenwerking met de nationale politie van Colombia. De Spaanse nieuwszender El Español schreef zondag dat de Policía Nacional tegelijkertijd op verschillende plaatsen in Spanje invallen had gepland in fabriekspanden en huizen om het netwerk op te rollen.

600 kilo cocaïne

Bij de operatie, die plaatsvond in de provincies Badajoz, Guadalajara, Madrid, Málaga en Valencia, werden twaalf personen aangehouden en is er totaal ruim 600 kilo cocaïne aangetroffen en in beslag genomen. Diverse containers werden leeggeruimd door de politie waarbij in dozen grote hoeveelheden drugs waren verpakt.

En behalve de grote hoeveelheid drugs was het prijsschieten voor de Spaanse politie want die namen ook nog eens wapens, 700.000 euro aan contant geld en zo’n twintig luxe auto’s, waaronder een Ferrari, in beslag. In de auto’s waren geheime bergruimtes ingebouwd om drugs, wapens en cash uit het zicht te kunnen vervoeren. De drugs werden bewaard in diverse stash huizen en appartementen verdeeld over de genoemde Spaanse provincies.

Distributienetwerk

Volgens de Spaanse politie is dit het grootste distributienetwerk van cocaïne van Spanje dat ooit is opgerold. De bende sluisde grote hoeveelheden hasj en cocaïne door naar Midden-Europa en naar Nederland. Ze kochten op verschillende plekken in Spanje wietkwekerijen op en met deze inkomsten konden ze de smokkel naar andere plekken in Spanje en naar het buitenland bekostigen.

Marbella

Al in het begin van 2020 werd dit onderzoek gestart. Dat gebeurde op twee plekken, Madrid en Marbella. De Marokkaanse leider van de bende staat internationaal bekend als ‘drugsbaron’ en onderhield contacten met Marokkaanse en Zuid-Amerikaanse drugsorganisaties. Onder de arrestanten is ook een persoon die rechtsbijstand gaf en de bende adviseerde over het witwassen van geld en zelf ook transacties uitvoerde.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *