Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kenniscentrum: paddo & truffel gids

dec 11, 2018
Paddo Albino kweekset

Diagnose-lijst kweekset paddo’s

De paddo kweeksets hebben het grootste deel van de groeicyclus doorlopen onder optimale en steriele omstandigheden. Hier hebben we het dus over de kant en klare kweeksetjes, waar het mycelium al gevormd is. De kans op besmetting is daardoor vrijwel uitgesloten.
Mochten er onverhoopt toch problemen optreden dan kan deze foutenanalyse misschien uitkomst bieden.

De diagnose-lijst kan worden toegepast op alle kweeksetjes.

  • Als er dikke witte draden uit de grond omhoog steken dan is je temperatuur te hoog, verlaag deze naar 24° C.
  • Zie je groene vlekken op het vermiculite dan heb je een besmetting met een schimmel, hier doe je niks tegen. Je oogst kan toch nog redelijk zijn.
  • Ruik je een rottende lucht dan heb je een besmetting met bacteriën, je vochtigheid is veel te hoog geweest, ook hier is geen oplossing voor. Je kunt je bakje weggooien. (Zonder waterverwarming is dit haast niet mogelijk tenzij er spatwater in het bakje is gekomen.)
  • Vertonen de paddo`s scheurtjes in de hoeden dan is je luchtvochtigheid te laag, controleer of er nog voldoende water in de zak zit en sluit het folie nog wat verder af.
  • Zie je witte schimmeldraden op de hoeden van de paddestoelen dan is je luchtvochtigheid te hoog of te laag, als de hoeden glimmen is deze waarschijnlijk te hoog, maak de opening in het folie wat groter.
  • Zitten er witte pluizen op de stelen van de paddestoelen, dit is normaal tot circa 1-2 cm hoogte. Als de hele stam pluizig is, is de luchtvochtigheid te hoog, maak dan de opening in het folie wat groter.
  • Zie je afwijkingen van paddestoelen? Dit is normaal, vooral een tweede steeltje zonder wortels, los aan een hoed komt regelmatig voor.
  • Krijgen je paddestoelen zwarte hoeden dan zijn ze overrijp. De paddo`s gaan zichzelf afbreken. Oogst deze paddenstoelen direct, ze kunnen nog gegeten worden.
  • Als de stammetjes zwart worden zijn er sporen uit de hoeden gevallen, deze paddestoelen kunnen gewoon gegeten worden.
  • Als het bakje na 3 weken nog niks doet is het waarschijnlijk te koud in je ruimte, zet je zak op een warmere plek.

Paddo & truffel trip tips

De afgelopen tijd hebben paddo’s en truffels, als hallucinogeen genotsmiddel, een enorme populariteit groei doorgemaakt. Omdat de wet het bezit van paddo’s en de handel er in niet toestaat, beperken we ons bij Wapwinkel qua voorlichting tot truffels.

Wat in de volksmond truffel wordt genoemd, is eigenlijk een sclerotium. Sclerotium is een samenvoeging van myceliumdraden (schimmeldraden). Deze draden zitten onder de grond. Door een temperatuurdaling en vochttoename (dauw) ontstaat er een ideaal klimaat waaruit een paddenstoel kan groeien. Is het klimaat nog niet ideaal dan vormen de myceliumdraden een sclerotium; de truffel.
Deze truffel wordt gevormd om voedingsstoffen op te slaan en dient als een buffer zodat hieruit, wanneer het klimaat wel ideaal is, zich een paddenstoel kan ontwikkelen. Deze truffel bevindt zich onder de grond en bezit de werkzame stoffen psilocybine en psilocine.
Psilocybine wordt in het lichaam omgezet naar psilocine. Psilocine is een hallucinogene stof die effect heeft op de serotonine huishouding in de hersenen.
Serotonine is een stof in de hersenen die signalen omtrent zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust opvangt. Psilocine, een geclassificeerd entheogeen alkaloïde, zorgt voor een ‘magische’ invloed op deze serotonine huishouding. Hierdoor ontstaat de bekende hallucinogene trip. Er zijn verschillende soorten trip belevingen. De soort trip is afhankelijk van de truffel soort die je inneemt. De hoeveelheid bepaalt de duur en de intensiteit van de trip.

Wapwinkel heeft altijd tenminste vijf truffelsoorten in huis waar hoge, constante waarden psilocybine en psilocine in zijn gemeten. Wapwinkel is zeer betrokken bij het gehele proces en levert alleen de hoogste kwaliteit truffels. Met onze vacuümverpakking kunnen wij altijd tenminste 7 dagen versheid garanderen op al onze truffels

Gebruik van paddo’s en truffels

Eigen gesteldheid

Wanneer je enigszins depressief bent, of boos, of ziek of enkel je zorgen wilt vergeten, neem dan naast je paddo of truffel geen psychedelische middelen. 2-CB, LSD en psilocybine zijn mentale vergrootglazen. Wie depressief is of andere psychische problemen heeft zou wel psychedelica kunnen gebruiken onder begeleiding van een ervaren psychotherapeut of sjamaan, maar zelfstandig gaan trippen als er teveel op je schouders rust is geen goed idee.

Goed uitgerust beginnen

Zorg ook dat je goed uitgerust bent voordat je gaat trippen, en dat je op een normaal tijdstip kunt gaan slapen. Stel dat je rond middernacht wilt gaan slapen, neem paddo’s of truffels dan in rond 18:00 uur. Het is natuurlijk ook mogelijk om ’s avonds laat een psychedelicum in te nemen en dan de hele nacht door te trippen. Dit kan in sommige situaties prettig zijn omdat het ’s nachts stiller is. Of je zou bijvoorbeeld juist tijdens een feest willen trippen, al is dat niet iets wat we aanraden voor een eerste keer of voor de hogere doseringen.

Volwassenen

Wellicht overbodig om te vermelden, maar we doen het toch: trippen is voorbehouden aan volwassen personen. Begin er niet aan als je nog jonger bent dan een jaar of 18.

Mensen om je heen

Het is beter als de groep mensen met wie je gaat trippen niet te groot is. Twee tot vier personen is ideaal. In het algemeen is alleen trippen niet aan te raden, al zijn er veel mensen die het juist prettiger vinden om alleen te trippen. Als je met een paar andere mensen gaat trippen, dan is het niet nodig dat een van jullie geheel nuchter blijft; meestal is het beter wanneer iedereen meereist naar de andere dimensie. Wel is het verstandig als één persoon een lagere dosis neemt dan de rest..

Trippen met een sitter

Indien je wilt experimenteren met hoge(re) paddo of truffel doseringen, dan is het goed om te trippen in de aanwezigheid van een sitter. Een sitter is een persoon die gedurende jouw trip nuchter blijft zodat jij je zorgeloos kunt laten gaan. De sitter zorgt voor iets te drinken als je dorst hebt, pakt een dekentje als je het koud krijgt of gooit een blokje extra op de open haard als je het koud hebt tijdens je trip. Als je verward raakt, dan stel de sitter je gerust en gaat er iets echt helemaal mis, dan is de sitter goed bij machte om de juiste actie te ondernemen en bewuste beslissingen te maken.

Vertrouwde omgeving

De locatie waar je je paddo of truffel gaat gebruiken moet ook vertrouwd zijn: veilig en prettig voor iedereen. Voor een eerste keer is de huiskamer perfect, maar ook buiten in de tuin, een park of weiland kan erg leuk zijn. Het liefst ver weg van de geluiden en drukte van de stad, zodat je in staat bent om van de natuur te genieten. Het is af te raden om, zeker voor een eerste trip, contact te maken met de ‘buitenwereld’, zoals in het openbaar verschijnen, vrienden opbellen of emails versturen. Het beste kun je de telefoon en deurbel uitschakelen.

Andere drugs

Gebruik geen andere drugs dan je paddo of truffel tijdens het trippen. Slechts één uitzondering is het waard hier te noemen, en dat is cannabis. Een welkome bijwerking van cannabis is dat het de misselijkheid die vaak optreedt bij natuurlijke psychedelica sterk vermindert. Sommige mensen zweren bij cannabisgebruik voor en tijdens hun trip, terwijl anderen (ook liefhebbers van cannabis) er de voorkeur aan geven te wachten tot de trip weer over is. Dit is dus iets dat je voor jezelf zult moeten bepalen.

De trip voorbereiden

Je kunt een psychedelisch middel natuurlijk gewoon achterover slaan, achteloos en zonder veel zorg, maar dan vraag je eigenlijk om problemen.

Het blijkt namelijk dat je de minste risico’s loopt en ook het mooiste en beste tript op je paddo of truffel, als je zorgt voor wat de Amerikanen een goede “set and setting” noemen. Daar wordt mee bedoeld dat je in een goede bui bent, in een goede conditie en in een omgeving die je aanstaat. Dat kan bijvoorbeeld in het gezelschap van goede vrienden zijn of op een plek in de natuur waar je je thuis voelt.

Het is daarnaast zeker ook van belang dat je je afvraagt waarom je een trip wilt gaan maken. Ben je alleen maar nieuwsgierig? Is het de eerste keer? Heb je niets anders te doen of doe je mee omdat je niet flauw wilt zijn?

Dosering paddo of truffel

Erowid zegt hierover: “Het bepalen van de juiste dosis kan het verschil zijn tussen een positieve en een negatieve ervaring. Een te lage dosis nemen kan irritatie veroorzaken en oncomfortabel zijn. Een te hoge dosis kan angstwekkend en mogelijk gevaarlijk zijn. Elk individu reageert anders op verschillende substanties en doseringen: het vinden van de geschikte hoeveelheid die voor jou goed werkt is de truc.

Bovendien, sommige mensen houden nou eenmaal van een iets hogere paddo of truffel dosis dan anderen. Daar is ook niets mis mee zo lang ze met verantwoordelijkheid bepaald zijn. Lagere doseringen zijn natuurlijk goedkoper, veiliger en er is minder kans dat de ervaring je overweldigt. Ze zijn in elk geval meer geschikt voor het openbaar of wanneer je nog steeds goed met anderen wil kunnen communiceren op wat voor manier dan ook.
Hogere paddo of truffel doseringen zijn in het algemeen meer intens en er is minder kans op een onder-reactie of geen enkele reactie. Veel mensen geven de voorkeur aan een hogere dosis omdat ze een ‘ontdekkingsniveau’ willen bereiken. Dit kan beter gedaan worden in een veilige omgeving, waar je direct kunt gaan zitten of liggen wanneer je dat nodig lijkt.

Bij het kiezen van de dosis, denk erover waar je heen wil gaan tijdens de duur van de trip, wat voor ‘state of mind’ je zou willen bereiken en naar wat voor ervaring je op zoek bent. Lichaamsgewicht, geslacht, de medicijnen die je inneemt en je algemene gezondheid kunnen allemaal van invloed zijn op de effecten, evenals wat, wanneer en hoeveel je die dag gegeten hebt.”

Deze pagina is tot stand gekomen met hulp van McSmart en Ditiseentrip.

Paddo Albino kweekset