Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Paddo’s ingezet bij kanker

nov 15, 2021

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat niet alleen cannabis, maar ook ‘magic mushrooms’ een medicinale werking hebben. Bij het merendeel van de bijna honderd deelnemende kankerpatiënten bleek dat de stof ‘psilocybine’ in paddo’s helpt tegen depressie en angst voor de dood.

Verboden sinds 2009

In Nederland zijn sinds 2009 zogenaamde ‘magic mushrooms’ verboden, maar ‘magic truffels’ zijn praktisch hetzelfde en bovendien is het niet verboden om de paddo’s zelf te kweken.

Minder depressief

Tachtig procent van de patiënten die in de VS werden onderzocht werden minder depressief door psilocybinehoudende paddo’s. De Amerikaanse wetenschappers benadrukken dat hun onderzoek geen bewijs is dat paddo’s werken, maar dat het een begin is.

Psilocybine, gevonden in paddo’s, lijkt mensen te helpen een breder perspectief op hun gedrag en leven te krijgen.

Eenmalige behandeling

Een eenmalige behandeling met een enkele dosis van psilocybine, een stof die voorkomt in psychedelische paddenstoelen en in meer beperkte mate ook in truffels, in combinatie met psychotherapie, lijkt het emotionele welzijn van kankerpatiënten tot wel vijf jaar te verbeteren. Dit blijkt uit een onderzoek van de NYU Grossman School of Medicine.

psilocybine

Eerder onderzocht

In een eerder onderzoek dat in 2016 werd uitgevoerd, ontdekte het team dat psilocybine in combinatie met psychotherapiesessies onmiddellijke, substantiële en aanhoudende verbeteringen in angst en depressie veroorzaakte en leidde tot afname van kankergerelateerde demoralisatie en hopeloosheid, verbeterd spiritueel welzijn en verhoogde kwaliteit van leven in een groep van 29 kankerpatiënten. Zeer goede resultaten dus.

Beter na zes maanden

Zes maanden later ontdekten ze dat 60 tot 80 procent van de deelnemers doorging met klinisch significante vermindering van depressie of angst, aanhoudende voordelen in existentiële nood en kwaliteit van leven, evenals een verbeterde houding ten opzichte van de dood. Nu, in een vervolgonderzoek vijf jaar later, zei meer dan 70 procent van de deelnemers dat de psilocybine-geassisteerde therapie op lange termijn positieve levensveranderingen teweegbracht en beoordeelden het als een van de meest persoonlijk betekenisvolle en spiritueel significante ervaringen van hun leven .

Ga niet over tot zelfmedicatie maar overleg altijd eerst met de behandelend artsen of met de psychiater

Onbekende werking psilocybine

Hoewel de exacte manier waarop psilocybine werkt niet volledig wordt begrepen, denken de onderzoekers dat het medicijn de hersenen flexibeler kan maken en ontvankelijker kan maken voor nieuwe ideeën en denkpatronen. De stof opent delen van de hersenen waartoe normaal geen toegang mogelijk lijkt. Vanzelfsprekend dekken de onderzoekers zich in en waarschuwen ze voor zelfmedicatie met psilocybine.

Bron: Science Focus