Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Betalen met Paysafecard blijkt super eenvoudig

aug 7, 2019
Paysafecard

Paysafecard is een handige en veilige betaalmethode die je kunt gebruiken in onze webwinkel. Je hebt dus geen iDeal of Mister Cash nodig om af te rekenen. Je betaling blijft ook anoniem.

Veilige methode

Betalen met iDeal is heel veilig, net als de Belgische variant Bancontact/Mister Cash. Maar misschien wil je betalen zonder je bankrekening te gebruiken. En dat kan mooi met Paysafecard.

Met Paysafecard hoef je bankrekeningnummer niet te gebruiken en je hebt ook geen creditcard of iets dergelijks nodig. Een Paysafecard koop je gewoon in de winkel: HEMA, Spar, sigarenboer, noem maar op. Ook verkopen bijna alle benzinestations Paysafecards. Op de website vind je een overzicht van alle verkooppunten.

Contant of met je pinpas

De Paysafecard reken je af met contant geld of met je pinpas. Er zijn Paysafecards te koop van 10 euro, 25 euro, 50 euro en 100 euro. Je krijgt een kassabon met daarop de waarde van de Paysafecard en een 16-cijferige code. Paysafecard noemt dat de PIN-code.

Paysafecard als betaalmethode

Bezoek je dan een website en wil je betalen, klik dan op de betaalmethode ‘Paysafecard’. Dan vul je het bedrag in dat je wilt betalen en vervolgens de PIN-code. En klaar, het bedrag is gestort.

Tegoed checken

Je hoeft overigens niet in één keer het hele bedrag te gebruiken want je tegoed blijft geldig. Heb je een Paysafecard van 50 euro, dan kun je bijvoorbeeld ook 12,95 afrekenen. Op de Paysafecard blijft dan gewoon de resterende 37,05 als tegoed over. Weet je niet meer precies hoeveel tegoed je nog op je bonnetje hebt? Dat kun je makkelijk checken op de site van Paysafe.

Gebruik je vaker Paysafecards, dan loont het om je aan te melden voor een My Paysafecard-account. Je spaart dan bij iedere storting punten, die je onder andere kan inwisselen voor extra Paysafecards.

Veel voordelen van Paysafecard

Samengevat zijn de voordelen van Paysafecard:

 • Geen pinpas nodig
 • Geen pincode nodig
 • Geen creditcard nodig
 • Invullen persoonlijke gegevens is niet nodig
 • Fraude is onmogelijk
 • Altijd beschikking over je tegoed

Een paysafecard is een prepaid betaalmethode waarmee je veilige en anonieme online betalingen kunt doen. Het werkt op basis van een unieke 16-cijferige pincode die je invoert om transacties te autoriseren. Hier is meer informatie over het gebruik van jouw paysafecard:

 • Veilige en anonieme online betalingen: Paysafecard biedt een veilige en anonieme manier om online te betalen. Je hoeft geen persoonlijke informatie of bankgegevens op te geven bij het gebruik van paysafecard. Dit helpt je privacy te beschermen tijdens online transacties.
 • Paysafe account: Als je gebruik wilt maken van paysafecard, kun je een paysafe account aanmaken. Dit account kun je koppelen aan jouw paysafecard tegoed en transactiegeschiedenis bijhouden.
 • Paysafecard gebruiken: Om paysafecard te gebruiken, koop je een fysieke paysafecard met een bepaalde waarde, zoals €25, €50 of €100. Je kunt ook paysafecard online kopen via de website van paysafecard of bij geautoriseerde verkooppunten. Nadat je jouw paysafecard hebt gekocht, ontvang je een 16-cijferige pincode.
 • Paysafecard tegoed: Het tegoed op jouw paysafecard is het bedrag dat je hebt gekocht. Dit tegoed kun je in zijn geheel of in delen gebruiken om online aankopen te doen.
 • Via de website van paysafecard: Om jouw paysafecard te gebruiken, ga je naar de website van paysafecard en selecteer je de optie om paysafecard als betaalmethode te gebruiken bij de winkel of dienst waar je wilt betalen. Je voert de 16-cijferige pincode in om de betaling te voltooien.
 • Gebruikersnaam en wachtwoord: Je paysafe account kan worden beveiligd met een gebruikersnaam en wachtwoord, waardoor je jouw tegoed en transactiegeschiedenis kunt beheren.
 • Prepaid creditcard: Paysafecard fungeert als een soort prepaid creditcard, waarbij je vooraf een bepaald bedrag inlegt voordat je online aankopen doet.
 • 25, 50 en 100: Paysafecards zijn beschikbaar in verschillende waarden, zoals €25, €50 en €100, waardoor je kunt kiezen welk bedrag het beste bij jouw behoeften past.
 • Algemene voorwaarden: Het is belangrijk om de algemene voorwaarden van paysafecard te lezen en te begrijpen, zodat je op de hoogte bent van de regels en richtlijnen met betrekking tot het gebruik van deze betaalmethode.

Paysafecard biedt een handige manier om anoniem te betalen voor online aankopen, en het wordt vaak gebruikt door mensen die hun persoonlijke gegevens liever niet delen tijdens het online winkelen. Het is echter super belangrijk om de pincode en het paysafe account goed te beveiligen om misbruik te voorkomen.

Betaal veilig

Paysafecard is één van de meest veilige methodes om met een card te betalen in Europa.

Waar kan je een paysafecard kopen?

Een paar voorbeelden van winkelketens die paysafecard verkopen in Nederland zijn Kruidvat, Primera, Vomar, BCC, Jumbo en Deen supermarkten. Maak handig gebruik van een van de volgende paysafecard winkel zoekpagina’s om je dichtstbijzijnde verkooppunt te vinden: Jumbo supermarkten. Kruidvat