Weer cocaïne gevonden in Hamburg

De records vliegen de Duitse douane beambten om de oren momenteel op het gebied van aangetroffen ladingen drugs. Kort na het record van 4,5 ton cocaïne dat werd gevonden in een container met sojabonen in de haven van Hamburg, trof de douane in Hamburg opnieuw een lading.

Bestemming Antwerpen

“Tijdens de controle van een containerschip konden douanebeambten van het hoofdkantoor in Hamburg vorige week nog een grote hoeveelheid cocaïne binnenhalen,” zei woordvoerder Oliver Bachmann. “De container met tabaksdozen werd geladen in Rio Grande, Brazilië en zou opnieuw in Antwerpen moeten worden gelost”, vervolgt hij.

Risicoanalyses

“Onze controles bewijzen dat de risicoanalyses correct zijn. Deze keer ontdekten we op deze manier 64 sporttassen met 1.575 pakjes geperste cocaïne”, legt Bachmann uit.

350 miljoen euro

De straatwaarde van de drugs wordt geschat op 350 miljoen euro. De in beslag genomen cocaïne is al vernietigd onder strikte geheimhouding en uitgebreide veiligheidsmaatregelen. Het onderzoek van de Duitse instanties is nog in volle gang.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *