Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie houdt zichzelf bezig met wietkwekerij

mrt 23, 2021
wietkwekerij Apeldoorn

Stel je toch eens voor dat er vanaf morgen geen enkele wietkwekerij meer zou zijn in Nederland. Dat is niet alleen een nachtmerrie voor de coffeeshops die dankzij de wietkwekerijen gedoogd hun waar mogen verkopen. Nee, ook iedereen die zijn hypotheek moet betalen en betrokken is bij de wietkweek zoals rechters, advocaten, agenten, reclasseringsambtenaren, ruimingsspecialisten, toeleveranciers en ga zo maar door. Dus blijven kweken mensen!

Het Kasteel

Apeldoorn – Dankzij de melding van een oplettende burger heeft de politie zaterdag een wietkwekrij aan Het Kasteel opgerold. Acht personen waren op het moment van de inval in het pand aanwezig en deze werden werden aangehouden. De burgemeester heeft het pand gesloten.

Verraden

Geen intensief en goed speurwerk, maar een verrader leidde de politie naar de wietkwekerij. De politie ontving op zaterdag even voor 09:00 uur een melding van een verdachte situatie aan Het Kasteel. Agenten gingen meteen op onderzoek uit. Een sterke wietlucht rondom de woning was reden om naar binnen te gaan. Daar zagen de agenten dat de gehele woning, inclusief een zelf uitgegraven kruipruimte, was ingericht voor de productie van wiet. In drie ruimtes was net geoogst en er werd geknipt. In totaal vond de politie 256 planten en 277 stekjes. Om de kwekerij van stroom te voorzien was een illegale stroomvoorziening aangelegd.

Acht aanhoudingen, woning gesloten

Op het moment van de instap waren naast de bewoner zeven personen waaronder vier mannen van 23, 26, 41 en 41 jaar en een vrouw van 49 jaar uit Amsterdam, een 40-jarige vrouw uit Zaandam en een man van 29 uit Haarlem, aanwezig in de woning. De politie hield de acht verdachten aan waarvan op dit moment de bewoner, de 23-jarige Amsterdammer en een van de 41-jarige Amsterdammers nog vast zitten voor nader onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. De woning werd in verband met de ontdekking van de wietkwekerij onmiddellijk op last van de burgemeester van Apeldoorn gesloten.

Bron: politie.nl Foto: politie.nl

Een drugsoorlog die ze verliezen

De oorlog tegen drugs is een oorlog die justitie nooit wint. Sterker nog, ze wakkeren criminaliteit aan door een oorlog te voeren. Hoe harder justitie jaagt, des te interessanter wordt het voor criminelen om drugs te produceren. En sinds het begin van de oorlog tegen drugs is er geen pilletje duurder geworden, is de kwaliteit niet veranderd en is de criminaliteit rondom drugs alleen maar gestegen. Het aantal opgerolde wietkwekerijen blijft stabiel, er wordt geen jointje minder gerookt, geen pilletje minder geproduceerd en geen grammetje minder gesnoven.
En we verzinnen dit niet zelf hoor, ook de politie denkt er zo over.