Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie opent wietkwekerij met kettingzaag

jan 24, 2019

Jazeker, de kop boven dit artikel klopt echt. Niets blijkt te gek in de strijd tegen een plant in het Brabantse land. Als het moet dan komt de politie gewoon met een kettingzaag je pand binnen, zo bleek in Eindhoven.

Het pand was zo goed beveiligd dat de politieagenten niet zo makkelijk binnen kwamen. Toch weerhield dit hen er niet van om met zwaar geschut het pand open te breken.

Links- of rechtsom

Bij de politie was de info binnen gekomen (…) dat er mogelijk een wietkwekerij in het pand zou zitten. Dus linksom of rechtsom, het pand moest open!
Via de achterzijde was al geprobeerd om met een slotenmaker de deur te openen maar helaas was deze elektronisch beveiligd (red.: alsof het alarm niet af mag gaan?). Daarop werd besloten om de voorzijde open te breken. Nadat de voordeur was opengebroken bleek direct achter deze deur nog een muur te zitten, dit mogelijk om het een en ander goed te kunnen verbergen.

Kettingzaag ingezet

Er zat niets anders op dan met een kettingzaag door het rolluik en een gedeelte van de muur te zagen. Achter deze muur troffen de volhardende Eindhovense speurneuzen een grote, in werking zijnde, wietkwekerij aan.
Het hele pand werd geruimd en de planten zullen worden vernietigd. Ook zal er onderzoek gedaan worden naar de verdachte(n).

Vol trots toont de politie Eindhoven de beelden op Facebook: