Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Twee jaar cel geëist tegen wietkwekers

jan 24, 2019
Vrouwe justitia

In de rechtbank van Breda hoorden twee mannen uit die woonplaats vandaag twee jaar cel tegen zich eisen. Ze worden verdacht van het kweken van wiet, witwassen en de diefstal van stroom.

De boekhouder van justitie heeft op zijn Casio rekenmachine flink zitten tikken en kwam er na lang rekenen uit dat de heren 2,5 miljoen euro hebben verdiend met het kweken van wiet. Dat geld zou zijn witgewassen en werd geïnvesteerd in vastgoed en schilderijen. Dat vastgoed moet ze worden afgepakt volgens de dienstdoende officier van justitie.

Tussen 2002 en 2014

Er kwam in de rechtbank aan het licht dat de heren zich tussen 2002 en 2014 al in het vastgoed hadden gestoken met de opbrengsten van de wietteelt. Dat deden ze verspreid over meerdere panden, zo is de verdenking. Het gaat om 18 huizen, waar nu beslag op is gelegd tot de rechter uitspraak doet. De wietplanten werden met illegaal afgetapte stroom gekweekt.

Katvangers waren huurders

De mannen van 51 en 55 jaar lieten anderen hand en spandiensten verrichten. Ook werden huurcontracten op naam van katvangers gezet en werd gedaan alsof deze katvangers huur betaalden. Zo bleven de Bredanaars lange tijd uit beeld, maar uiteindelijk liepen ze dan toch tegen de lamp. Geen groeilamp deze keer.