Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie verstuurt kansloze sms bom

jan 2, 2023
sms berichten

Zoetermeer – De politie heeft op vrijdag 30 december een sms-bom verstuurd naar bijna 1.000 contacten die werden aangetroffen in de telefoons van vermoedelijke drugsdealers. Het gaat veelal om jongeren tussen de 17 en 23 jaar, die hun drugs bestelden voor feestjes en het weekend. De sms moet ze bewust maken van de wereld achter hun drugsgebruik en stelt ook de vraag hoe ze hun eigen grens bewaken.

Handel verdovende middelen

De actie komt voort uit een onderzoek naar de handel in verdovende middelen. In november werden twee vermoedelijke drugsdealers aangehouden. Zij zitten nog in voorarrest. Hun telefoons zijn in beslag genomen en daarin werden honderden telefoonnummers aangetroffen. Het lijkt vooral te gaan om klanten tussen de 17 en 23 jaar, de zogenoemde ‘weekend- en feestgebruikers’.

Sms is een dienst om met behulp van een mobiele telefoon korte berichten te versturen en te ontvangen. Sms was oorspronkelijk ontworpen als deel van gsm, maar is beschikbaar geworden voor een groot aantal typen mobiele netwerken, inclusief de UMTS-netwerken.

Eenmalig zonder sanctie

In samenspraak met het Openbaar Ministerie zijn de telefoonnummers daarom gebruikt om eenmalig een sms-bericht aan te versturen. De ontvangers zijn niet geregistreerd in de politiesystemen, ze hoeven niet te vrezen voor een sanctie. Wel is het belangrijk dat ze gaan nadenken over hun drugsgebruik.

Ver van de werkelijkheid

Hoever de politie van de werkelijkheid staat wordt maar weer eens duidelijk met een persbericht zoals bovenstaand. Alsof er ook maar 1 kopen na gaat denken over een sms die hij krijgt van de politie. 1.000 sms berichten verstuur je overigens ook niet gratis.