Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie verstuurt SMS bom

apr 13, 2022

Woon je in de omgeving van Leiden en krijg je al even je lokale dealer niet meer te pakken? Dat kan kloppen, want die zit vast. Maar er kwam een teken van leven van de telefoons die de gast gebruikte. Alleen was dat teken van leven niet van de dealer zelf, maar van de blauwpetten.

Drugsactie

Bij een drugsactie in Leiden zijn op 26 februari 2022 twee dealtelefoons in beslag genomen bij een 22-jarige verdachte. Het onderzoeksteam heeft op dinsdag 12 april een sms-bom verstuurd naar de 8500 contacten uit die telefoons, nummers die zeer waarschijnlijk van klanten zijn uit de regio Leiden-Bollenstreek. De verdachte zal binnenkort voor de rechter moeten verschijnen voor het handelen in verdovende middelen.

SMS bom

De politie werkte bij het versturen van de sms-bom samen met de gemeente Leiden, Brijder, Stichting De Brug en het OM. Zij willen drugsgebruikers met dit bericht bewust maken van de zwarte kant van de drugswereld. De politie geeft de drugsgebruikers een ingang naar hulp bij drugsverslaving, schuldhulpverlening of hulp om een uitweg te vinden. De telefoonnummers die een sms hebben ontvangen zijn hiervoor eenmalig gebruikt, worden niet met anderen gedeeld en leiden niet tot een registratie in de politiesystemen. Je hoeft dus je aangeschafte pretpoeders en pilletjes niet door de plee te spoelen.