Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Politie vindt 3.000 kilo poldercoke

jun 29, 2021
Veel geld

In de polder in Noord-Holland heeft de politie in het anders o zo rustige dorpje De Kwakel bijna 3.000 kilo cocaïne gevonden en daarnaast nog eens 11 miljoen eurie cash. Het geld zou afkomstig zijn van een Zuid Amerikaanse drugsbende, zo melden bronnen.

Grote vangst

Vol trots weet een onderzoeksleider anoniem te melden aan de Telegraaf: “Dit is zonder twijfel een van de grootste drugsvangsten van de Amsterdamse politie”. Afgelopen donderdag werd de drugs en het geld al gevonden, maar om allerlei redenen werd dit nog even stilgehouden door de onderzoekers. Naast drugs en geld werden zes vuurwapens, dempers, munitie en geldtelmachines in beslag genomen, evenals luxe goederen als flessen wijn ter waarde van duizenden euro’s en een oldtimer.

200 miljoen euro

Het woonhuis was volgens de politie afgeladen met blokken cocaïne en tassen vol contant geld. “Wat we aantroffen was zó veel, dat we extra specialisten van de Forensische Opsporing moesten oproepen, maar ook de Bewakingseenheid voor de beveiliging van deze partij drugs en contant geld, met in totaal een waarde van ruim 200 miljoen euro”, zegt de teamchef tegen de krant.

Leegstand

Op het adres van de boerderij in het dorp in de gemeente Uithoorn stond niemand ingeschreven. Wel trof de politie er een 54-jarige man aan, die werd aangehouden. In Aalsmeer werd in een auto een tweede verdachte van 29 jaar uit Hilversum aangehouden. Ze worden verdacht van grootschalige handel in verdovende middelen. De politie sluit meerdere arrestaties niet uit, want het onderzoek loopt nog steeds.

Banen verantwoord

Geweldig hoor, politieberichten als deze. Voornamelijk om te tonen dat de politie goed bezig is (met werkverschaffing voor zichzelf). En we kunnen het niet genoeg zeggen: wordt er nu minder drugs gebruikt? Al is het maar 1 grammetje minder? Dalen de criminaliteitscijfers rondom drugs nu een heel klein beetje?

  • De politie zegt zelf dat het kansloos is om de oorlog tegen drugs te voeren en toch gaan ze er mee door. Dit zegt de politie: War on drugs kansloos.
  • Dit zegt Maarten van Rossem: War on drugs mislukt.
  • NOS: War on drugs keihard gefaald.
  • Volkskrant: War on drugs leidt tot moderne slavernij.

De hele wereld is inmiddels tegen de War on drugs, zelfs ex presidenten van Amerika. En toch dit soort acties? Wakker worden mensen, het is ons belastinggeld wat ze aan het vernietigen zijn!