Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Prijsschieten in Spanje

jun 29, 2021

In Spanje heeft de politie aardig huisgehouden onder de heren smokkelaars en handelaren in wiet en hasj. De politie nam bij een actie tegen een drugsbende tientallen personen in hechtenis en ruim 12.000 kilo hasj in beslag genomen.

Onderzoek van een jaar

De Guardia Civil heeft een jaar uitgetrokken voor het onderzoek naar de organisatie. De bendeleden vielen op door het smokkelen van drugs in luxe jachten, maar ook in snelle speedboten en minder opvallende vissersboten. De lijn liep van Marokko naar Spanje. Na langdurige observaties werd er besloten om in te grijpen.

Invallen

Bij invallen en doorzoekingen in de provincies Sevilla, Cadiz, Almeria, Granada, Alicante en Tarragona werden 65 verdachten aangehouden. Het betrof personen met de Spaanse, Colombiaanse en Marokkaanse nationaliteit. Allen worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie, grootschalige drugssmokkel/handel en het witwassen van crimineel vermogen. Ook wordt ze een misdaad tegen de gezondheid van de mens ten laste gelegd, dat is in Spanje altijd wanneer er drugs in het spel is.

12.000 kilo hasj

De politie nam onder meer ruim 12.000 kilo hasj, vijf jachten, vijftien speedboten, drie jetski’s, meerdere luxe wagens en een grote hoeveelheid administratie in beslag. Verder trof de politie ruim 100.000 euro cash aan en 203.000 Wit Russische roebels bij de verdachten. Van de invallen en doorzoekingen zijn beelden gemaakt die op de website van de Guardia Civil getoond worden.