Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pool met drugs in huis blijft langer vast zitten

dec 7, 2022
Drugs in Berlaarfoto: polite Berlaar

MECHELEN – In Mechelen (B) heeft de raadkamer het voorarrest van een 33-jarige Pool met een maand verlengd. De dertiger werd samen met nog drie Oekraïners eind vorige week opgepakt in een woning aan de Smidstraat in Berlaar.

Inval in de woning

De politie deed eind vorige week een inval in de woning nadat onderzoek er op duidde dat er verdovende middelen aanwezig zouden zijn. Eenmaal binnen werd er een aanzienlijke hoeveelheid drugs gevonden. Het ging om 5 kilogram speed en 2,4 kilogram wiet volgens het Antwerpse parket. En het was niet alleen drugs dat de politie trof, want er bleek ook nog een ‘jammer‘ aanwezig waarmee radiosignalen verstoord kunnen worden, enkele valse identiteitskaarten en maar liefst 85 vuilniszakken met daarin allemaal losse sigaretten.

Vier verdachten

Van de vier personen die werden opgepakt, werd uiteindelijk enkel de dertiger vastgehouden voor verhoor door de onderzoeksrechter. De overige drie werden in voorlopige vrijheid gesteld. Vandaag moest de Pool voor de raadkamer verschijnen. Daar werd zijn voorarrest gehandhaafd. De man blijft dus nog zeker een maand langer in de gevangenis. Al kan de verdediging wel nog steeds beroep aantekenen tegen de beslissing van de raadkamer.