Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Kersttrip: magische truffels met chocolade

dec 7, 2022
Truffel chocolade recept

De kersttip is meteen ook de kersttrip van het jaar, magische truffels met chocolade. Verras je vrienden of familie met een bijzonder recept van gedroogde truffels gemengd met chocolade. De smaak zal iedereen verrassen.

Lekkere magische truffels

Truffels staan er om bekend dat ze nou niet bepaald het lekkerste zijn dat je in je mond kunt stoppen. De bittere smaak zal veel mensen ervan weerhouden magic truffels te nemen en zelfs de ervaren rotten gruwelen vaak al bij het idee ze te moeten kauwen. De bittere en grondachtige smaak doen je vermoeden dat je wat anders in je mond stopt. Je kunt er thee van trekken en dat met veel honing erin naar binnen gieten, maar je kunt de truffels ook gewoon zelf lekker maken.

Truffels met chocolade

De beste manier om je magische truffels te bereiden met als doel ze wél lekker te laten smaken is als volgt:

  1. droog je truffels
  2. maal ze fijn tot poeder
  3. breng chocolade tot smelten “au bain marie
  4. meng het poeder met de warme chocolade
  5. giet het mengsel in een bakje waarin je normaal ijsklontjes maakt
  6. laat de chocoladeblokjes stollen
  7. snoepen maar

Gelijk verdeeld

Als het goed is zijn alle blokjes even groot, dus krijgt iedereen even veel . Let er wel op dat gedroogde truffels per gram een stuk krachtiger zijn dan verse truffels. Wees voorzichtig met doseringen en zorg er altijd voor dat er een sitter aanwezig is. Dat is iemand die zelf niets neemt en een oogje in het zeil kan houden.

Over truffel gebruik

Een goede tripper is op de trip voorbereid. En die voorbereiding zal voor een deel uit lezen bestaan. We schreven al eerder over dit onderwerp, lees alles over het veilig gebruiken van truffels.

Truffels genoeg

Neem eens een kijkje op onze website bij het assortiment truffels. Keuze genoeg en altijd gratis verzonden.