Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Pool uit Eindhoven doet niet meer in speed

jan 17, 2022

Polen kunnen echt wel meer dan een badkamertje slecht verbouwen, of een plafond in de bijkeuken verzieken. Speed dealen bijvoorbeeld. De politie in Eindhoven draaide al wat langere tijd een onderzoek naar een 31-jarige man uit Polen die in de stad verbleef.

Achtervolgd

Toen deze man donderdag zijn auto pakte en vertrok werd hij dan ook gevolgd door de politie. Deze zag hem uiteindelijk met enkele tassen een huis in ’s-Hertogenbosch binnen gaan en later met een andere tas weer naar buiten komen. En als er iets verdacht is in ’s Hertogenbosch dan is het dat wel.

Stopteken

De man kreeg even later op de snelweg A2 een stopteken en bij een doorzoeking van zijn wagen werd de tas aangetroffen. Daarin bleken enkele kilo’s amfetamine te zitten. De man is daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De drugs zijn in beslag genomen.

Wiet

Daarop werd besloten om ook enkele doorzoekingen te doen. Onder andere in de woning in Eindhoven waar de verdachte tijdelijk verbleef en het huis in ‘s-Hertogenbosch waar hij eerder naar binnen was gegaan. In Eindhoven werd niets aangetroffen.
In de woning in ’s-Hertogenbosch vonden de wouten in een afgesloten kamer een kleine wietkwekerij met ongeveer 20 planten (ongeveer, want ze zijn nog iets beter aan het tellen met en specialistisch team). Ook werden enkele liters vloeistof aangetroffen. Dit betreft mogelijk amfetamineolie en wordt verder onderzocht. In het huis werd een 37-jarige man aangehouden.

Beide mannen zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.