Portiers Hotel verkopen drugs aan klanten

DoorRedactie

nov 12, 2018 #drugs, #portiers, #w-hotel

Net als je denkt dat het niet gekker kan, lees je dat drie portiers van het Amsterdamse W-Hotel drugs verkochten aan hun gasten. De politie heeft de drie portiers aangehouden.

De mannen met het V’tje op hun revers zijn op staande voet ontslagen en aanstaande vrijdag mogen ze zich voor de rechter verantwoorden. De zaak kwam aan het rollen door een undercoveractie van de politie. Agenten deden zich voor als gasten van het hotel en kochten zo onder meer cocaïne van de portiers.

Kort na nieuwjaarsnacht deed een gast – waarom weet geen mens – een melding bij het hotel dat er drugs zou worden gedeald door de portiers. Twee managers stapten enkele maanden later, in mei, naar de politie met het verzoek de zaak in onderzoek te nemen. Het hotel verleende haar volledige medewerking aan de wouten.

Twee agenten verbleven begin mei vijf dagen op rij in een kamer met uitzicht op de hoofdingang. In die kamer hadden ze de beschikking over een computer waarop ze live konden meekijken met alle beveiligingscamera’s van het hotel. Via een portofoon luisterden de rechercheurs bovendien ook mee met het hotelpersoneel.

Agenten zagen dat de portiers amicaal met elkaar en met taxichauffeurs omgingen. Het viel hen daarbij op dat een aantal keer een pakketje werd aangenomen, al werd niet duidelijk wat er in zat. Na vijf dagen observeren, meekijken en meeluisteren, ging de politie ruim twee maanden later over tot actie.

Pseudo aankopen

Er was toestemming verleend aan de agenten om een pseudo aankoop te doen en dat middel werd verschillende malen ingezet. Er werd aan de portiers gevraagd of ze iets konden regelen en vervolgens werd dit door de boys in de kamers afgeleverd.

 

Door Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *