Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

PostNL scoort goed bij pakketbezorging

DoorRedactie

aug 25, 2021 , ,
PostNL

Pakketbezorgers werden onder de loep genomen. Er werd onderzocht of de verschillende pakketbezorgers wel op tijd afleverden. Buitenlandse bezorgdiensten leverden pakketjes het vaakst niet op de afgesproken dag af: bij Bpost, DPD, GLS en UPS gold dat voor 22 procent van de pakketten.

PostNL

PostNL (15 procent) en DHL (13 procent) deden het beter. Eigen bezorgdiensten van winkels zoals Albert Heijn en Coolblue bezorgden 95 procent van de bestellingen op de afgesproken dag.

Een kwart

Tevens werd ruim een kwart van de pakketjes niet op het afgesproken tijdstip bezorgd. Kleine bezorgers leverden zelfs meer dan de helft van de bestellingen (58 %) niet op het juiste tijdstip. Daarna volgen pakketjes die werden bezorgd door Bpost, DPD, GLS en UPS (19 procent), DHL (15 procent) en PostNL (14 procent). Eigen bezorgdiensten presteerden hier opnieuw het best: in 6 procent van de gevallen werden bestellingen niet op de afgesproken tijd geleverd.

PostNL breidt uit

De grootste pakketbezorger van Nederland, PostNL, kondigde vorige maand al aan dat ze de bezorgcapaciteit verder uit zullen gaan breiden om aan de groeiende vraag naar pakketbezorging door het online winkelen te kunnen voldoen. Zo wil het bedrijf meer pakketautomaten inzetten, waar klanten zelf hun pakketje kunnen ophalen. In 2024 moeten er daar zo’n 1500 van staan. Veel recent opgeleverde appartementsgebouwen kennen deze kluisjes inmiddels al door plaatsing in de centrale hal.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *