Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Produceer je eigen cocaïne

apr 21, 2021
Coca plant

Vooropgesteld, de titel boven dit bericht is volkomen suggestief. Als je je eigen cocaïne zou willen produceren dan heb je enorme velden nodig met coca planten. En die planten groeien niet in ons klimaat. Maar wel binnenshuis.

De teelt van Coca

Coca-plantjes laten zich prima in de kamer telen, als je aan enkele belangrijke tips voldoet. Als je deze zorgvuldig en exact opvolgt dan kan je gewoon in je woonkamer een cocaplant kweken.

Grondmengsel

Belangrijk is dat de grond veel zuurstof kan bevatten, dus luchtig is, maar wel gemakkelijk opnieuw
water op kan nemen en vast kan houden. Een goede potgrond als basis (4 delen) mengen met 1 deel
cocopeat en 1 deel Vermiculite geeft een goed mengsel.

Temperatuur en Vocht

De planten houden van een hoge temperatuur, nooit lager dan 20EC en een hoge luchtvochtigheid,
regelmatig sproeien dus. De aarde vochtig houden, maar nooit water geven als deze nog nat is. Licht
In de zomer mogen de planten (mits de temperatuur hoog genoeg is) naar buiten en genieten dan
van optimale lichthoeveelheid. ‘s Winters (vanaf oktober) is een plekje in de volle zon achter glas aan
te raden. Een groeilamp enkele uren per dag aandoen geeft een goede doorgroei.

Voeding

In de groeiperiode kan het beste rustig worden gevoed met Plant-Prod 2 fase (zie onze site). Als je
merkt dat de groei er wat uit is: niet of e minder voeden. Ziekten De plant is niet erg gevoelig voor
ziekten, wel is verandering van standplaats vaak de oorzaak van stress en bladval. Geen paniek: rustig
doorverzorgen en hopen op het uitlopen van slapende knoppen, minder water in de pot, maar vaker
sproeien.

Stekken en zaaien

Als de plant lekker aan de groei is kan deze geoogst worden voor rustgevende thee of om op te
kauwen. Je kan de plant in deze periode ook goed stekken, een stek groeit het snelst bij extra
bodemwarmte. Oudere planten gaan bloeien en geven bessen. Elke bes bevat 1 zaadje, dat
uitgezaaid kan worden.

Hoe maak je cocaïne?

Omdat je toch nieuwsgierig bent naar het proces van de productie van dit witte poeder, vertellen we je hoe het in zijn werk gaat van plant tot een je neus. De bereiding van cocaïne bestaat grofweg uit 3 stappen. Het uiteindelijke product is snuifbare cocaïne (cocaïne hydrochloride). Dit is een wit kristalachtig glimmend poeder.

Voor 1 kilo cocaïne heb je ongeveer 1.000 kilo coca bladeren nodig

Chemicaliën

Bij het produceren van coke gebruikt men chemicaliën die ervoor zorgen dat stoffen uit de cocabladeren: oplossen, zich scheiden van andere stoffen en als vaste stof neerslaan. In het eerste deel van het proces om cocaïne te maken worden de cocabladeren tot pulp gemaakt en wordt er pasta van gemaakt, dit wordt ook wel bazooka genoemd.
Vervolgens is er een tweede stap in het proces waarin er van de pasta basecoke gemaakt wordt en uiteindelijk volgt de laatste stap naar cocaïne.

Cocaïne productie

Cocapasta

Cocapasta ofwel bazooka wordt altijd geproduceerd op de plek waar de cocaplanten groeien. De cocaïnebladeren worden vermengd met een oplossing van natriumcarbonaat (soda). Vervolgens wordt er aan het mengsel vliegtuigbenzine (kerosine) toegevoegd. Vervolgens worden de bladeren geplet. Door dit proces komen de cocaïnealkaloïden vrij. Het water met het restant bladeren wordt afgevoerd. De benzine met de cocaïnealkaloïden blijft over.

De gebruikte chemicaliën worden gedumpt in kleine beekjes in de jungle, met alle gevolgen van dien

Bazooka

De cocaïnealkaloïden moeten nu uit de benzine gehaald worden, want ze moeten als vaste stof gaan neerslaan. Daarom voegt men een waterig zuur toe en natriumcarbonaat. Er vormt zich dan een neerslag. Na afvoer van het water wordt de neerslag gefilterd en gedroogd. Dit product heet cocapasta ofwel bazooka. Afhankelijk van het gehalte aan cocaïne in de bladeren (er zijn een aantal verschillende soorten cocaplanten), geeft 1.000 kilo cocablad ongeveer 4 kilo bazooka. Bazooka wordt meestal gerookt. Dat is erg ongezond omdat er nog resten van kerosine inzitten.

Basecoke

Nu is het tijd om de basecoke te maken. Voor de productie van basecoke is veel meer apparatuur nodig waardoor dit proces meestal op een andere plaats geschiedt en niet vlak naast de plantage. Als eerste wordt de bazooka met water en met zwavelzuur of zoutzuur vermengd. Er zitten nu nog ongewenste alkaloïden in het mengsel en die worden verwijderd door kalium permangaat toe te voegen. Dit proces duurt tussen de 6 en 8 uur. Hierna wordt met toevoeging van water en ammoniak de massa gefilterd waardoor er een nieuwe neerslag ontstaat. Het water wordt nu afgevoerd waardoor de ongewenste alkaloïden verdwijnen. Dit is een enorme aanslag op het milieu in de jungle. De neerslag die overblijft wordt gedroogd. Daarvoor bestaan verschillende methoden. Het uiteindelijke resultaat is basecoke.

Snuifbaar

Om van basecoke snuifbare cocaïne te maken, heeft men nog meer apparatuur nodig. Ook zijn er nu dure chemicaliën nodig. De basecoke wordt gemengd met aceton of ether en gefilterd. Dan wordt er weer zoutzuur toegevoegd waardoor er zich een neerslag vormt in de vloeistof. De vloeistof wordt verwijderd en de neergeslagen drab wordt vervolgens gedroogd en dat is het uiteindelijke resultaat van het lange proces van het maken van cocaïne. Voor 2 kilogram cocaïne hebben de makers 4 kilogram bazooka nodig.

Kauwen

Je kunt, net zoals de indianen in de jungle, kauwen op de bladeren van de coca plant. Dat geeft niet zoveel effect als wanneer je cocaïne snuift, maar het verdooft wel wat. Het kauwen van cocabladeren is vrijwel niet verslavend omdat bij kauwen de cocaïne heel geleidelijk in het bloed komt. … Dit zijn dan ook de meest verslavende manieren van cocaïne gebruik. Het blijkt dat gebruikers die kauwen over het algemeen makkelijk kunnen stoppen.