Razzia’s houden aan, nu weer in Breda

In de omgeving van Breda is de politie, de belastingdienst en andere speurdiensten weer bezig met het opsporen van boeven op de openbare weg. Op verschillende plekken in de stad worden busjes van bezorgers aan de kant gezet en helemaal doorgelicht. Kennelijk hebben de pakketbezorgers extra aandacht.

Even voor de duidelijkheid, je kunt gewoon normaal rechercheren en erachter komen dat iemand illegaal vuurwerk of drugs online verkoopt. Maar het is een stuk makkelijker om een gigantisch sleepnet uit te gooien in de hoop dat er een vangst naar je gading bijzit.
Hetzelfde geldt natuurlijk voor de belastingdienst die dankbaar gebruik maakt van deze sleepnet methode. Ze kunnen ook gewoon de deurwaarder sturen of beslag op loon of bankrekening leggen. Maar als je gaat slepen dan is het altijd wel een keertje raak en scheelt het weer allerlei kosten.

150 agenten en medewerkers van andere opsporingsdiensten voeren de controles uit. Ook personenauto’s waar iets mis mee is of die geregistreerd staan, worden aan de kant gezet. Personeel genoeg dus kennelijk.

De grote controle is bezig op de parkeerplaats bij het NAC-stadion en bij de Makro in Breda. Tot nu toe zijn er vooral mensen gepakt met een openstaande belastingschuld. Eén man zat met drank op achter het stuur.

Ingesloten video

willem-jan joachems@willemjanjo

Politie en andere opsporingsdiensten controleren vandaag in Breda hele dag pakketbezorgers (en iedereen die opvalt in het verkeer.)

Andere Tweets van willem-jan joachems bekijken

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.