Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Razzia’s keren weer terug na crisis

feb 10, 2022

Zo tijdens de Covid-19 crisis viel er niet zoveel te halen voor de politie als ze razzia’s hielden. Maar nu het openbare leven weer lekker op gang komt, de kroegen weer open zijn en straks wellicht ook het nachtleven weer, worden er weer flinke razzia’s gehouden. Deze keer was de Helmondse binnenstad aan de beurt.

Resultaat

De politie zelf spreekt over een mooi resultaat, maar of ze dat nu menen of dat ze dat zeggen om de enorme kosten van acties zoals deze te rechtvaardigen, dat mag je zelf zeggen als je dit artikel hebt gelezen.

Aanhouding

Een hele echte aanhouding voor de handel en bezit van verdovende middelen en ruim 60 verkeersboetes voor diverse overtredingen. Dat zijn de meest opvallende resultaten van de integrale actie op 8 februari in de binnenstad van Helmond. Tijdens deze actie werkten Politie, Gemeente Helmond en de belastingdienst samen met een gezamenlijke ambitie: het creëren van een veilige en leefbare binnenstad. De integrale acties zoals deze die met regelmaat plaatsvinden zijn onderdeel hiervan.

Handel en bezit van drugs en namaakartikelen

De politie hield een 32-jarige man uit Helmond aan voor de handel in verdovende middelen. Ook troffen zij in zijn woning een behoorlijke hoeveelheid namaak parfums en namaak merkkleding aan. En als de politie geen aantallen noemt dan gaat het vrijwel zeker om te verwaarlozen hoeveelheden, want als ze iets graag doen dan is het aantallen noemen.

Verkeersovertredingen en bekeuringen

Tijdens een verkeerscontrole schreef de politie bekeuringen uit voor verschillende verkeersovertredingen. Zo zijn er 16 boetes uitgeschreven voor te hard rijden en werden 9 bestuurders beboet van het rijden zonder rijbewijs (wellicht omdat ze het niet bij zich hadden maar dat lees je dan weer nergens). Ook zijn er meerdere personen bekeurd omdat hun voertuig niet aan de technische eisen voldeed. 4 personen bleken onder invloed te zijn van drugs en/of alcohol. Een persoon vond het nodig om tijdens het rijden gebruik te moeten van een mobiele telefoon.

Foto: politie.nl