Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Reguliere controle bedrijfspand: 100 kilo wiet

DoorRedactie

feb 22, 2022 , , , ,
etten drugs

Die bolle met die vakantieparken zou ‘hatseflats’ geroepen hebben. De Douane en politie hebben op zaterdag 19 februari tijdens een reguliere controle bij een bedrijfspand ruim 100 kilogram wiet gevonden. De partij is in beslag genomen en vernietigd.

Speurhond

Het pand werd zaterdag door Douane, lokale politie en dienders van de Landelijke Eenheid tijdens een controle bezocht. Daarbij werd onder andere een speurhond in gezet. De hond sloeg aan en vond een grote partij drugs in een verborgen ruimte die in het bedrijf stond. Een stapel gipsplaten bleek hol te zijn en binnen in lagen zakken met wiettoppen. In totaal ging het om zo’n 100 kilogram. De drugs zijn in beslag genomen en vernietigd. Er werd niemand aangehouden. Er wordt verder onderzoek naar de zaak gedaan.

TFOC (Transport Facilitated Organized Crime)

Om een zinloze oorlog tegen drugs te voeren bedenken overheidsdiensten allerlei teams met ingewikkelde namen. In Zeeland en West-Brabant werken verschillende overheidsdiensten en de logistieke sector samen om de georganiseerde misdaad in de transportsector te bestrijden. Dat gebeurt onder de vlag van TFOC. Samen met de branche werken politie, Openbaar Ministerie, Douane, Belastingdienst, Koninklijke Marechaussee en gemeenten aan het weerbaar maken van chauffeurs, ondernemers en andere belangrijke spelers in de logistieke sector tegen criminele inmenging. Bij integrale controles werken verschillende overheidsdiensten samen en zetten ze hun eigen expertise in bij bijvoorbeeld het opsporen van drugs. Naast het weerbaar maken van de transportsector worden ook reguliere controles van bedrijven ingezet. Deze drugsvondst afgelopen weekend is daar het resultaat van.

Bron: politie.nl Afbeeldingen: politie.nl

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *