Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Restant cocaïne van 57 kilo in haven

mrt 24, 2023
57 kilo

Rotterdam – Tijdens een douanecontrole op een opslagterrein voor lege containers is een partij van 57 kilo cocaïne aangetroffen. De verdovende middelen zaten verstopt bij de koelmotor van een koelcontainer.

Afkomstig uit Chili

Uit onderzoek bleek dat de container uit Chili afkomstig was en na het lossen van de reguliere lading op een terrein in de Waalhaven was geplaatst. De eigenaar van dit terrein heeft niets met de cocaïne van doen.

HARC-team

Het HARC-team, een inmiddels 27 jaar(1) oud samenwerkingsverband van Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam heeft de zaak verder in onderzoek.

De partij drugs, met een straatwaarde van een slordige 4,2 miljoen euro is door het Team Bijzondere Bijstand van de Douane afgevoerd en vernietigd.

Bron en beeld: Openbaar Ministerie

(1) al 27 jaar strijdt deze club vrijwel kansloos tegen de aanwezigheid van drugs in de samenleving. En vrijwel niemand trekt aan de bel. Door de jaren heen is er niets veranderd, behalve dat de ‘bestrijding’ (die dus eigenlijk niet bestaat) steeds meer geld kost, de criminaliteit rondom drugs blijft stijgen en de verkrijgbaarheid en de prijs van drugs beter is dan ooit.

redactie