Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Sieraden, luxe wagens en veel cash in Amersfoort

dec 11, 2018
Politiewagen

Misdaad loont, al is het vaak maar van tijdelijke aard. Dat bleek deze week in Amersfoort.
Na uitgebreid onderzoek heeft de recherche op 10 december een 41-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van het witwassen van criminele gelden die vermoedelijk verkregen zijn vanuit handel in verdovende middelen. Ook hield de recherche een 29-jarige vrouw uit Hoevelaken en een 32-jarige man uit Amersfoort aan. De recherche hield zoekingen in de huizen van de verdachten en nam bij alle drie de verdachten goederen in beslag.

Onverklaarbare uitgaven

Aanleiding voor het onderzoek was informatie dat de Amersfoortse hoofdverdachte onverklaarbaar vermogen uitgaf en de gelden vermoedelijk afkomstig zijn vanuit handel in verdovende middelen. Op basis van aanvullend onderzoek ging de recherche vandaag tot actie over en hield drie verdachten aan. 

Huiszoeking

Bij de huiszoeking in de woning van de Amersfoortse hoofdverdachte werden een groot geldbedrag, diverse waardevolle goederen zoals exclusieve sieraden en5 auto’s, waarvan 3 exclusieve auto’s, in beslag genomen. Het doel hiervan is het afpakken van crimineel vermogen. Ook werden er in het huis verdovende middelen aangetroffen.
Bij de tweede Amerfoortse verdachte werden onder meer een vuurwapen, verdovende middelen en illegale groeihormonen aangetroffen. Bij de vrouw uit Hoevelaken werden een geldbedrag en een nieuwe elektrische fiets in beslag genomen.

Defensie specialisten

Specialisten van Defensie ondersteunden de zoeking van de recherche. Zij hebben deskundigheid en speciale apparatuur om door muren en objecten te kijken met het doel om verborgen ruimtes te ontdekken. 

Alle verdachten zitten vast voor verhoor en nader onderzoek naar hun ondermijnende activiteiten. Het onderzoek wordt voorgezet.

niet betreden
Foto: politie.nl