Smart Kiosk Lelystad mag eerder open

LELYSTAD – De winkel Smart Kiosk in het centrum van Lelystad mag al weer open. Vorig jaar november besloot de burgemeester van de stad in Flevoland dat de hut een half jaar dicht moest. Maar de rechter dacht daar anders over en laat de winkel nu na drie maanden al weer openen.

Faillissement dreigde

De eigenaar van de Smart Kiosk stapte na de sluiting naar de rechter, omdat er een faillissement dreigde. De rechter oordeelde dat de burgemeester geen duidelijke argumenten had overlegd om een sluiting te rechtvaardigen. Omdat de behandeling van het bezwaar dat de eigenaar tegen de burgemeester had aangespannen te lang zou duren, stapte werd de zaak voorgelegd aan de rechter.

Overtredingen

Burgemeester Mieke Baltus sloot het pand, omdat er meerdere wetten zouden zijn overtreden. In het magazijn van de winkel werden tijdens een controle een stroomstootwapen, drie airsoftwapens en vier pepperspraybussen aangetroffen. Ook had een medewerker een stroomstootwapen bij zich. En daar bleef het niet bij want na enig speurwerk werd er in het magazijn bij vier mensen softdrugs aangetroffen. Ook lagen er wat xtc pillen in het magazijn, die zaten in een tas van de eigenaar en waren volgens zeggen bedoeld voor een feestje.

Afbeelding: screenshot website Smart Kiosk Lelystad

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *