Snuifset kopen, waar moet je op letten

Een snuifset kopen mag niet al te ingewikkeld zijn. Toch zijn er een aantal zaken van belang als je een snuifkit koopt.

Losse delen of een snuifset

Maak voor jezelf eerst de keuze of je wel een complete snuifset wilt. De inhoud van een snuifsetje is altijd bijzonder compleet. Sowieso is er natuurlijk het etuis waar alle snuif benodigdheden in opgeborgen zitten.

Kijk eerst even of je alle spullen die in een set zitten wel altijd bij je wilt hebben. De sets bevatten een spiegeltje, een reservoir voor je voorraad, een snuiflepeltje en uiteraard een snuifpijpje.
Als je echter gewend bent om een tikkie te nemen vanuit je sealtje, dan heb je wellicht niets aan de rest van de inhoud. En als je altijd een puntje pakt vanuit je flesje met je autosleutel dan is een set ook alleen maar extra gewicht om mee te nemen.

Maar als je de set thuis compleet gaat gebruiken, of in de club altijd op het gemak in het toilet je neus gaat poederen dan is een snuifset onmisbaar en hoef je niet eerst alle items bij elkaar te zoeken voor je aan de snuif kunt.

Verschillende etuis

Deze etuis zijn verkrijgbaar in het suede of in (nep) krokodillenleer, maar er is ook een set dat komt als een metalen doosje. Die laatste heet bij ons een “Zeer luxe coke set“.
Voor de grotere gebruikers onder ons, of voor de mensen die snel spullen kwijt maken zijn er de normale snuifsets, die zo’n 10 centimeter lang zijn en een centimeter of 6 breed (gesloten). Bijkomend voordeel van de normale snuifset is dat de spiegel die er in zit ook van een relatief grote maat is.
Wie liever voor klein gaat, die kiest voor de mini snuifset. Deze valt ook minder op dan de normale, terwijl alles er toch in zit. Begrijpelijk: de spiegel is een maatje kleiner in deze set.

De zeer luxe coke set is voor de fijnproevers onder ons die voor echte luxe gaan. Dit is geen etuis, maar een doosje van metaal. Je kunt dan kiezen voor een zilverkleurige inhoud of een goudkleurige.

Alles ook los

Los is ook alles verkrijgbaar, op de etuis na dan. Snuifpijpjes zijn er in bijna 60 verschillende variaties, er zijn spiegeltjes, scheermesjes en ook snuiflepeltjes. Voor de echte snuifbazen hebben we zelfs een half edelsteen (agaat) snuifsteen. Die is spiegelglad en perfect om je lijntjes op te maken.

Kijken kijken

Kijken kijken en nog niet kopen? We hebben een complete rubriek gemaakt met snuifartikelen.

Snuifsetje

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.