Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Spice de bajes in via enveloppen belastingdienst

jul 28, 2022
Belasting envelop

Als het om smokkelen gaat dan zijn mensen super inventief. Ze bedenken de meest slimme methodes om tijdens het smokkelen niet betrapt te worden. De drugs Spice wordt -we moeten zeggen werd – via enveloppen van de belastingdienst de bajes in gesmokkeld.

Noord Nederland

Gevangenissen in Friesland, Groningen en Drenthe hebben enkele weken terug de beslissing genomen om Belastingbrieven niet meer als vertrouwelijke post te behandelen. Ze worden nu net als reguliere post eerst geopend om ze te controleren op de bajesdrug Spice. Het dagblad van het noordden beschrijft hoe de smokkelmethode werkt. Een Nederlandse aanbieder van Spice liet namelijke aan de journalist zien hoe hij Spice – ook wel Boze Rook of Moonlight genoemd – binnen kreeg bij de Penitentiaire Inrichting Leeuwarden door op het officiële briefpapier van de Belastingdienst en met een officiële blauwe vensterenveloppe een zending Spice gereed te maken en op te sturen naar de gevangenis.

Synthetische shit

Spice is een zogeheten synthetische cannabinoïde. De chemische vloeistof wordt op papier gespoten en is onzichtbaar, geurloos en niet te traceren met standaard drugstests. Velletjes papier met hierop de drugs gesprayd worden per post verstuurd naar gedetineerden. De drugsblaadjes worden versnipperd tot in kleine stukjes en die worden dan tussen de tabak gerold en als jointje gerookt.