Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Zelf paddo’s kweken niet moeilijk

okt 30, 2018
Paddo Albino kweekset

Zelf paddo’s kweken is niet alleen erg leuk om te doen, maar ook meteen de enige manier nog om aan verse paddo’s te komen. Een growkit is de oplossing.

Eigenlijk is na de aanschaf van een paddo kweekset de beste start al gemaakt. Waar je op moet letten is dat je steriel te werk gaat want het mycelium is erg gevoelig voor besmetting. Verder heb je geen dure lampen, afzuigers of filters nodig en na drie weken kan je al voor het eerst je eigen paddo’s oogsten.

Als je op kleine schaal kweekt is het allemaal 100% legaal en daarom mogen wij ook paddo kweeksets verkopen aan onze klanten.

Over mycelium

Om zelf paddo’s te kweken is het handig om even te begrijpen hoe de levenscyclus van een paddo verloopt. De levenscyclus van een paddo is overigens gelijk aan die van een paddenstoel want een paddo is gewoon een paddenstoel met het verschil dat de paddo’s die jij gaat kweken bepaalde hallucinogene stofjes bevatten. Als je paddo’s in de natuur ziet groeien zie je eigenlijk alleen de stam en het hoedje, want dat is het deel dat boven de grond groeit. Maar onder de grond bevindt zich nog een compleet netwerk van schimmeldraden, ook wel mycelium genoemd. Dat mycelium is eigenlijk de plant en de paddenstoelen zijn de vruchten. Deze produceren namelijk ook de ‘zaden’. Het primaire doel van het mycelium is de zorg van het voortbestaan van de soort. Hij doet dit door paddenstoelen te produceren. Deze paddenstoelen produceren sporen, vergelijkbaar met zaden van een plant, en laten deze als ze volwassen op de grond zijn vallen. Als het goed is ontkiemen de sporen die weer uit zullen groeien tot nieuw mycelium.

Growkits

De growkits die wij verkopen bevatten al een gezond mycelium, dat is het moeilijkst van het hele proces. En dat is al voor elkaar als je een growkit in huis haalt. Het enige wat jij hoeft te doen is de kit soaken en bij een juiste constante temperatuur bewaren. De groei gaat vanzelf en na een week of drie heb je al je eerste paddo’s.

Meer weten over paddo’s kweken? Bezoek dan eens www.paddokweek.nl