Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Supplementen zijn broodnodig

dec 17, 2021

Nu de gezondheidszorg onder een permanente druk staat en de kans op besmetting met een vervelend virus zoals infulenza of covid-19 op de loer ligt, is onze gezondheid belangrijker dan ooit. En precies daarom gebruiken steeds meer mensen supplementen om hun gezondheid te ondersteunen.

Niet overbodig

Het gebruik van voedingssupplementen wordt door de medische wereld nogal eens afgeschilderd als ‘overbodig’. En als je zorgt goede gevarieerde voedingen iedere dag dan heb je ook geen supplementen nodig. Maar daarin schuilt meteen het probleem, want niemand lukt het om dagelijks gebalanceerd en gezond voedsel tot zich te nemen, tenzij je aan topsport doet. Reden genoeg om je voeding aan te vullen met stoffen die je tekort komt of extra wilt toedienen.

Voorkom ziek worden

De mensheid is zich er al eeuwen van bewust dat er een relatie is tussen ziekte en wat we eten. De ontdekkingsreizigers die de zeven zeeën bevoeren kregen tijdens hun lange reizen te maken met scheurbuik. Dat werd veroorzaakt door een tekort aan vitamine C. Ze ontdekten een oplossing. Want zieken die citrusvruchten als sinaasappels en citroenen aten kwamen er al na een paar dagen weer bovenop! Ze kenden het begrip supplementen natuurlijk niet en hadden al helemaal nooit gehoord van vitamine C. Toch ontdekten ze de relatie tussen het fruit en het verdrijven van de scheurbuik. En ook in de moderne tijd is het gebruik van vitamines en andere supplementen belangrijk om te voorkomen dat je ziek wordt.

Levertraan

Eén van de eerste supplementen dat in de wintermaanden gebruikt werd was levertraan. Levertraan is olie die wordt gewonnen uit de lever van kabeljauw, walvis en schelvis. Het werd al in 1789 gebruikt om reuma en jicht te behandelen en de algemene gezondheid te bevorderen, zeker in de wintermaanden.

In de moderne tijd zijn vitaminen en supplementen eigenlijk alleen nog maar belangrijker en vanzelfsprekender geworden om de gezondheid te bevorderen. Vitamine A, D en C werden al in de jaren 70 van de vorige eeuw voorgeschreven aan kleine kinderen. Vandaag de dag geldt het advies om kinderen tot vier jaar extra vitamine D te geven omdat veel baby´s met een tekort worden geboren.    

Vitamines maken je sterker

Nu we midden in de Covid-19 pandemie zijn beland, is het gebruik van supplementen belangrijker dan ooit. Wie namelijk gezond leeft en de juiste stoffen binnenkrijgt, die wordt minder snel ziek omdat de natuurlijke weerstand hoger is dan van iemand die slecht eet en niet beweegt. Vergrijp je je daarnaast ook nog aan ziekmakers zoals roken en alcohol, dan gaat het allemaal niet zo goed met je immuunsysteem. ´

Supplementen slikken is noodzaak

Ruim tien jaar geleden bleek uit onderzoek al dat maar liefst 95% van de Nederlanders onvoldoende groente at en dus veel te weinig vitaminen en mineralen uit voeding naar binnen kreeg. en dat is in de jaren niet veranderd. Supplementen zorgen er voor dat we de essentiële voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om te functioneren en gezond te blijven, vaak eenvoudig via een pil of drankje kunnen innemen.

Welke supplementen heb je nodig?

Welke supplementen jij precies nodig hebt kunnen we je helaas niet vertellen, want dat is per persoon verschillend. Dat hangt af van allerlei individuele omstandigheden die met leefstijl te maken hebben, maar ook de leeftijd speelt een rol omdat je op verschillende leeftijden andere supplement nodig hebt. Volgens maar deskundigen hebben bijna alle Nederlanders een tekort aan magnesium, omega 3-vetzuren, vitamine K, selenium en vitamine D. De Omega-3 vetzuren zijn erg belangrijk. Die komen van nature voor in het vet van vis, maar de meeste Nederlanders verkiezen een hamburger boven een visje en komen die dus tekort.

Overal waar ’te’ voor staat

Overal waar ’te’ voor staat, behalve dan Tequila is niet goed. Vroeger werd er gedacht dat supplementen geen kwaad konden. Baat het niet, dan schaadt het niet werd er gedacht. Vermoedelijk omdat supplementen de naam hebben natuurlijk te zijn, terwijl ze dat al lang niet meer altijd ook echt zijn.

TE veel supplementen tot je nemen is zeker niet goed voor je gezondheid

Wapwinkel supportteam

Synthetisch

Verreweg de meeste vitamines in supplementen komen niet uit groente en fruit maar worden synthetisch gefabriceerd in een laboratorium. Dat heeft als voordeel dat het helemaal zuiver is, maar het nadeel is dat de stoffen soms niet helemaal natuur-identiek zijn. Dan moet de stof nog in het lichaam geactiveerd worden, iets dat bij sommige mensen mis kan lopen omdat ze niet over de juiste enzymen beschikken. Enzymen zijn belangrijke assistenten bij het transport van stoffen door het lichaam.

Vitamine B6

Bij vitamine B6 kan dit het geval zijn., want als je dat gedurende een langere periode tot je neemt, dan kan dat schadelijk zijn voor je gezondheid. Ook weten we dat de vet oplosbare vitamines toxisch (giftig) kunnen worden bij een te grote hoeveelheid. Vooral vitamine A kan giftig zijn voor je lever, maar ook vitamine D, E en K kunnen bij een structurele overmaat het normale functioneren van het lichaam ondermijnen. Daarnaast kunnen mineralen zich stapelen en de opgehoopte hoeveelheid kan dan giftig worden.

Top 5 supplementen

1. Vitamine D

Vitamine D hebben we nodig om calcium uit voeding te kunnen halen en het helpt om je botten en tanden sterk te houden. Je kunt vitamine D ook uit voeding halen, zoals vette vis, zoals zalm en makreel, eieren en roomboter.

2. Magnesium

Magnesium heeft invloed op de aanmaak van hormonen, botopbouw, spierontwikkeling en de werking van de spieren en het zenuwstelsel. Ook helpt magnesium bij het reguleren van de bloeddruk en het cholesterol.

3. Omega 3

In visolie zitten gezonde vetzuren, zoals omega-3, wat je van nature in vette vissen als zalm, forel en haring vindt. Het zit ook in kleine hoeveelheden in eieren en bepaalde soorten vlees. Omega-3-vetzuren helpen om het risico op hart- en vaatziekten tegen te gaan en hebben onder andere positieve effecten op je huid, je ogen en je geheugen.
Omega 3-6-9 producten kan je hier vinden.

4. Valeriaan

Valeriaan is een kruid dat snel voor meer rust zorgt bij zenuwen, stress en spanningen. Ook helpt het bij slapeloosheid of slecht slapen.

5. Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant dat onder andere in fruit als kiwi’s en aardbeien, groente en aardappelen te vinden is. Je hebt deze vitamine onder andere nodig om ijzer op te nemen, het immuunsysteem te verbeteren, je weerstand op peil te houden en je energieker te voelen.

Boost na een feestje

Wanneer je hebt gefeest dan heb je waarschijnlijk roofbouw gepleegd op je lichaam. Dat doe je omdat een wapfeestje waarschijnlijk gepaard gaat met minder of geheel geen slaap. Maar tijdens het wappen wordt er ook vaak mdma gebruikt en daarmee pleeg je roofbouw op je serotonine voorraad.
De afterparty pil, een zorgvuldig gekozen voedingssupplement, helpt je bij een voorspoedig en ook snel herstel. De combinatie van de ingrediënten zorgt ervoor dat je lichaam een happy feeling boost krijgt en je serotonine niveau omhoog schiet.
Geen enkel ander product zal je in zo’n korte tijd als de afterpartypil weer energiek en prettig doen voelen.

Weg met de dinsdagdip

Er is dus voortaan geen excuus meer dat je last hebt van de beruchte ‘dinsdag dip‘. De afterpartypil is uitstekend geschikt voor gebruik ná xtc, speed, cocaïne, alcohol, ketamine en thc.

INGREDIËNTEN:

EFFECTEN AFTERPARTYPIL:

De ingrediënten van deze pil zorgen er niet alleen voor dat je een vitamine boost krijgt, maar de aanwezig 5htp zorgt ervoor dat je serotonine niveau extra snel op peil wordt gebracht, waardoor je je in zeer korte tijd weer opgewekt en fris zult voelen.

Kurkuma als supplement

Steeds meer mensen ontdekken de kracht van kurkuma, dat wordt geteeld in Zuid-India.

Oosterse cultuur

Kurkuma is een Ayurvedisch kruid dat al duizenden jaren deel uitmaakt van de Indiase en Oosterse cultuur. De gouden kleur van kurkuma komt van een natuurlijke samenstelling genaamd curcumine. Terwijl kurkuma heerlijk smakelijke voeding is wanneer het wordt toegevoegd aan bijvoorbeeld chai of curry, is het poederkruid zelf een beetje te bitter om puur te eten. Producenten mengen het daarom vaak in hun capsules met andere gezonde stoffen.

Kurkuma of curcuma

Kurkuma is een Aziatisch kruid. De vlezige wortel van de kurkuma plant (Curcuma longa) wordt gedroogd en gemalen om een fijn gepoederd kruid met een glanzende gouden kleur te produceren. Naast een essentieel ingrediënt in Indiase curries, speelt kurkuma ook een belangrijke rol in de traditionele Ayurvedische filosofie.

Kurkuma is een specerij die zorgvuldige menging vereist. De smaak is uniek aards, met een lichte geurtje. Er is ook een vleugje peper toegevoegd voor een beetje extra pit, maar ook om de kurkuma sneller op te laten nemen in het lichaam Een heerlijke smaaksensatie!

Kurkuma is het overeenkomende ingrediënt in de producten van Taka Turmeric met verschillende soorten thee, dranken en supplementen. Kurkuma staat steevast in de de top tien van gebruikte voedingssupplementen wereldwijd.

Tips over supplementen

Lees altijd de etiketten van een voedingssupplement dat je koopt. Daarop staat de maximaal aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van de ingrediënten van het product. Overschrijding daarvan kan gevolgen hebben, al is het meestal onschuldig.

  • Wees voorzichtig met voedingssupplementen en kruidenpreparaten die te koop zijn op internet. Er kunnen verboden stoffen in zitten. De NVWA houdt alleen toezicht op producten van Nederlandse webshops. Op buitenlandse webshops wordt geen toezicht gehouden, dus koop je voedingssupplementen nooit over de grens.
  • Lees de etiketten op voedingssupplementen en kruidenpreparaten zorgvuldig. Hierop staat hoeveel er van een bepaalde stof in zit. Deze informatie moet Nederlandstalig zijn.
  • Op voedingssupplementen en kruidenpreparaten moet een advies staan over het gebruik en de dosering. Volg dit advies op en neem nooit meer dan de aanbevolen hoeveelheid.
  • Bewaar voedingssupplementen en kruidenpreparaten buiten het bereik van kinderen, droog en op een constante temperatuur
  • Let er op dat de THT datum niet wordt overschreden.