Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Uithalers te laat bij 4.000 kilo cocaïne

DoorRedactie

sep 20, 2021 , , ,
4022 kilo

Tromgeroffel, applaus, krantenkoppen met chocoladeletters, want de opsporingsdiensten hebben donderdagnacht in de Rotterdamse haven de grootste cocaïnevangst van de laatste jaren gedaan. Het gaat om 4.022 kilo (waarom geen 4.025, waar is die drie kilo?), een partij met een straatwaarde van 301 miljoen euro.

Uithalers

De ontdekking komt aan het einde van een week vol drugscriminaliteit: de afgelopen dagen zei het Openbaar Ministerie (OM) ‘overspoeld’ te worden door jongemannen die stiekem drugs uit containers halen; de zogenoemde uithalers. Het leidde tot meer dan honderd aanhoudingen. Opvallend was het incident van afgelopen maandag: negen van deze uithalers moesten door de hulpdiensten uit een container bevrijd worden, nadat de deur in het slot was gevallen.De stakkers belden zelf de hulpdiensten.

Link aan uithalers

Drugs werden toen nog niet gevonden. Het OM kan niet zeggen of de partij van 4022 kilo aan dit incident wordt gelinkt. De verdovende middelen zaten verstopt in een container uit Suriname en was geladen met hout. De container was bestemd voor een bedrijf in Polen.

Meercocaïne

De hoeveelheden blijven alsmaar stijgen. Het lijkt wel of de smokkelaars doelbewust grotere aantallen smokkelen. Als er dan wel een container kan worden uitgehaald, dan heb je meteen ook fijn wat voorraad tenslotten. De laatste jaren krijgt de Rotterdamse haven meer en meer cocaïne uit Zuid-Amerika te verstouwen. Dat leidt ook tot grotere vangsten: in 2020 zo’n 40.000 kilo en dat was in 2019 nog maar een kleine 30.000 kilo snuifpoeder.

Ontdekking

Door de gigantische hoeveelheden containers die de havens van Antwerpen en Rotterdam moeten verwerken is de pakkans vrij klein. De mensen die er verstand van hebben zeggen dat er tussen de 1 en de 10 procent ontdekt wordt. De rest vindt de weg naar de neusjes van de gebruikers.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *