Wietkwekerij in pand van een politieagent

De politie heeft op 14 mei een inval gedaan bij… een politieagent. In de een pand aan de Brandenburgerstraat in de stad Groningen bevond zich namelijk een wietkwekerij.

Meer dan 750 planten

Bij de inval werden 288 planten en 480 stekken in beslag genomen. Saillant details is dat het pand eigendom is van een medewerker van Politie Noord-Nederland. De politie kwam het pand van de politieagent op het spoor door een snitch die Meld Misdaad Anoniem in zijn telefoonklapper heeft staan.

Klusjesman

Het pand was volgens de roddelaars uit de straat verhuurd aan een klusjesman. ,,Die woonde naast de garage en had vakkundig een stuk van de woning afgetimmerd om de kwekerij te verbergen.” Later meldde de tipgever ook dat het pand eigendom is van een politie-agent. De man is goed op de hoogte en lijkt van verraden zijn dagelijkse bezigheid te maken.

Verdachte en getuige

Bij de inval heeft de politie dus 768 planten en stekken en kweekmaterialen in beslag genomen. Daarnaast is de 34-jarige huurder aangehouden en meegenomen naar bureau voor verhoor. ,,Hij is inmiddels weer op vrije voeten, maar blijft verdachte.” Tevens heeft de politie ook de verhuurder als getuige gehoord.
Het is niet bekend of de verhuurder bekend was met het feit dat er een wietkwekerij in zijn pand gevestigd was. Natuurlijk dient de verhuurder zich er wel van te verzekeren dat het verhuurd pand niet voor criminele doeleinden wordt gebruik, ook al de verhuurder bij de politie werkt.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.