Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Triomftocht over Anøm

jun 9, 2021

Goed, niemand kan ontkennen dat de actie van de politie om zelf telefoons het criminele milieu in te zetten briljant was. Er werden en worden grote slagen gemaakt door de politie. Dus ere wie ere toekomt. Maar natuurlijk is ook deze actie weer een volslagen nutteloze, alhoewel de eindbaas van de politie aan tafel van de talkshows zulke beweringen nooit zal doen. Die beweert dat het keihard nodig is en alles ook juridisch is dichtgetimmerd.

Zand in je ogen

De politiekorpsen wereldwijd strooien zand in je ogen. Deze gehele operatie heeft honderden miljoenen euros gekost en daar hoor je natuurlijk niemand over. Er zijn manuren ingezet die ook gebruikt hebben kunnen worden voor de bestrijding van kinderporno, dierenleed of vrouwenmishandeling. Maar het grote geld zit hem in de drugs en dan niet alleen aan de kant van de criminelen.

De kosten van deze operatie wordt vanzelfsprekend nergens genoemd

500 agenten

Tijdens de invallen werden in Nederland alleen al 500 agenten ingezet. En bij de invallen begint de hele kermis pas, want dan komen de (hulp)officieren van justitie, de reclasseringsambtenaren, de pro-deo advocaten, de jongerenwerkers, de rechters, de administratief medewerkers, de gevangenbewaarders, de parketpolitie en nog een heleboel mensen pas kijken. Allemaal mensen die hun geld verdienen aan drugs.

Rechtvaardiging

De grote buit tonen als een trofee is niets anders dan de schijn ophouden dat de vele honderden banen in de kansloze oorlog tegen drugs in het leven gehouden moeten worden. Tegen elke prijs.
Uiteindelijk is het aan het einde van de rit nog maar de vraag overigens wat er aan aanklachten overeind blijft. Want als je aan iemand een telefoon verkoopt al undercover agent, dan is het nog maar de vraag of dit wel rechtsgeldig is in Nederland. En al helemaal of iedereen die in het bezit is van een dergelijk toestel ook meteen mag worden afgeluisterd. Maar gelukkig hebben we daar onafhankelijke rechters voor in Nederland.

Blijven de aanklachten overeind? Kan je zomaar iedereen afluisteren bijvoorbeeld?

2,3 miljoen uit Trojan Shield

De 2,3 miljoen euro die in Nederland in beslag werd genomen tijdens de actie Trojan Shield gaat overigens niet als klein pleistertje op de wond naar het politiekorps om er manuren van te betalen. Nee, dit bedrag vloeit in de staatskas. Maar is er vast wel weer een creatief kamerlid die dat geld aanwendt om er mondkapjes of zo van te kopen.

Minder drugs

Even weer tot slot, we kunnen het niet genoeg zeggen: wordt er nu minder drugs gebruikt? Al is het maar 1 grammetje minder? Dalen de criminaliteitscijfers rondom drugs nu meteen?

  • De politie zegt zelf dat het kansloos is om de oorlog tegen drugs te voeren en toch gaan ze er mee door. Dit zegt de politie: War on drugs kansloos.
  • Dit zegt Maarten van Rossem: War on drugs mislukt.
  • NOS: War on drugs keihard gefaald.
  • Volkskrant: War on drugs leidt tot moderne slavernij.

De hele wereld is inmiddels tegen de War on drugs, zelfs ex presidenten van Amerika. En toch dit soort acties? Wakker worden mensen, het is ons belastinggeld wat ze aan het verbranden zijn!