Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Trofee uit de haven weegt 1516 kilogram

aug 16, 2022

In een container gevuld met hout heeft de douane in de Rotterdamse haven maandag 1.516 kilo cocaïne aangetroffen. De drugs zaten. in de container verstopt tussen een partij hout. De container was per schip vanuit Chili naar Rotterdam vervoerd. De straatwaarde van de drugs is ruim 113 miljoen euro.  Dat klinkt altijd lekker in een propagandabericht van de speciale teams.

Bedrijf in Arnhem

Het hout was bestemd voor een bedrijf uit Arnhem, maar vooralsnog lijkt dit bedrijf niets met de smokkel te maken te hebben. Het team van Hit And Run Cargo (HARC), een inmiddels 26 jaar oud samenwerkingsverband van douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam, heeft de zaak verder in onderzoek. Want na de in beslagname loopt te teller nog wel even door van de salarissen van deze mannen.

Geen korrel van straat

Er is geen korreltje cocaïne minder nu op straat, de prijs is weer gezakt, de criminaliteit gestegen en toch gaat er weer mee geld naar deze kansloze oorlog en horen we Minister na Minister roepen dat er een andere aanpak komt en ze er nu echt een einde aan gaan maken. Een grote dikke langspeelplaat die ze al 40 jaar afspelen. Resultaat nul in 40 jaar, kosten verhonderdvoudigd. Tel uit je winst en betaal je hypotheek ervan, of je vakantie naar Lloret de Mar.

Foto: © Openbaar Ministerie