Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Truffels gebruiken met 10 tips

okt 28, 2021
Smartshop: Mushrock Truffels

Truffels gebruiken is je eerst inlezen. Het gebruik van truffels is namelijk geen grapje of kinderspel. Je kunt er behoorlijk hard op trippen, dus is een goede voorbereiding bijna een verplichting. Niemand wil ziek worden of een slechte ervaring opdoen immers.

Truffel is sclerotium

Vrijwel iedereen noemt het een truffel, maar het is eigenlijk een sclerotium. Sclerotium is een samenvoeging van myceliumdraden (schimmeldraden). Deze draden zitten onder de grond. Door een temperatuurdaling en vochttoename (dauw) ontstaat er een ideaal klimaat waaruit een paddenstoel kan groeien. Is het klimaat nog niet ideaal dan vormen de myceliumdraden een sclerotium; de truffel zoals wij hem noemen dus.

Het perfecte truffel klimaat

Deze truffel wordt gevormd om voedingsstoffen op te slaan en dient als een buffer zodat hieruit, wanneer het klimaat wel ideaal is, zich een paddenstoel kan ontwikkelen. Deze truffel bevindt zich onder de grond en bezit de werkzame stoffen psilocybine en psilocine. Psilocybine wordt in het lichaam omgezet naar psilocine. Psilocine is een hallucinogene stof die effect heeft op de serotoninehuishouding in de hersenen. 

Truffels, hoe neem je ze
Truffels

Wat doet het met je serotonine?

Serotonine is een stof in de hersenen die signalen omtrent zelfvertrouwen, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust opvangt. Psilocine, een geclassificeerd entheogeen alkaloïde, zorgt voor een ‘magische’ invloed op deze serotoninehuishouding. Hierdoor ontstaat de bekende hallucinogene trip. Er zijn verschillende soorten tripbelevingen. De soort trip is afhankelijk van de truffelsoort die je inneemt. De hoeveelheid bepaalt de duur en de intensiteit van de trip.

Constante kwaliteit

Wapwinkel heeft altijd tenminste vijf truffelsoorten in huis waar hoge, constante waarden psilocybine en psilocine in zijn gemeten. Vanzelfsprekend blijft het een natuurproduct waardoor de ene hap wellicht iets meer werkzame stof bevat dan de andere, maar gemiddeld gezien kennen onze truffels een identiek gehalte aan werkzame stoffen. Wapwinkel is zeer betrokken bij het gehele proces en levert alleen de hoogste kwaliteit truffels. Met onze vacuümverpakking kunnen wij altijd tenminste 7 dagen versheid garanderen op al onze truffels

Kan ik truffels nemen als ik me niet lekker voel?

Als je ook maar een heel klein beetje depressief bent, of boos, of ziek of enkel je zorgen wilt vergeten, neem dan geen psychedelische middelen. 2-CB, LSD en psilocybine zijn mentale vergrootglazen. Wie depressief is of andere psychische problemen heeft zou wel psychedelica kunnen gebruiken onder begeleiding van een ervaren psychotherapeut of sjamaan, maar zelfstandig gaan trippen als er teveel op je schouders rust is geen goed idee. De trip versterkt de negatieve gevoelens waardoor je al snel in een negatieve neerwaartse spriraal terecht komt.

Moet ik goed uitgerust zijn voor ik truffels neem?

Hoe beter je conditie, des te beter je trip zal vallen. Zorg ook dat je goed uitgerust bent voordat je gaat trippen, en dat je op een normaal tijdstip kunt gaan slapen. Stel dat je rond middernacht wilt gaan slapen, neem truffels dan in rond 18:00 uur. Het is natuurlijk ook mogelijk om ’s avonds laat een psychedelicum in te nemen en dan de hele nacht door te trippen. Dit kan in sommige situaties prettig zijn omdat het ’s nachts stiller is. Of je zou bijvoorbeeld juist tijdens een feest willen trippen, al is dat niet iets wat we aanraden voor een eerste keer of voor de hogere doseringen.

Wellicht overbodig om te vermelden, maar we doen het toch: trippen is voorbehouden aan volwassen personen. Begin er niet aan als je nog jonger bent dan een jaar of 18.

Wapwinkel supportteam

Moet er iemand bij zijn als ik trip?

Alleen trippen is echt voorbehouden aan doorgewinterde truffelgebruikers, de pro’s onder ons zeg maar. Voor anderen is het beter als de groep mensen met wie je gaat trippen niet te groot is, maar wel dat er mensen aanwezig zijn. Twee tot vier personen is ideaal. In het algemeen is alleen trippen niet aan te raden, al zijn er veel mensen die het juist prettiger vinden om alleen te trippen. Als je met een paar andere mensen gaat trippen, dan is het niet nodig dat een van jullie geheel nuchter blijft; meestal is het beter wanneer iedereen meereist naar de andere dimensie. Wel is het verstandig als één persoon een lagere dosis neemt dan de rest.

Zonder sitter trippen is geen verstandige keuze, zorg voor de aanwezigheid van een nuchter persoon tijdens je trip

Wapwinkel supportteam

Wat is een stitter?

Indien je wilt experimenteren met hoge(re) doseringen, dan is het goed om te trippen in de aanwezigheid van een sitter. Een sitter is een persoon die gedurende jouw trip nuchter blijft zodat jij je zorgeloos kunt laten gaan. De sitter zorgt voor iets te drinken als je dorst hebt, pakt een dekentje als je het koud krijgt of gooit een blokje extra op de open haard als je het koud hebt tijdens je trip. Als je verward raakt, dan stel de sitter je gerust en gaat er iets echt helemaal mis, dan is de sitter goed bij machte om de juiste actie te ondernemen en bewuste beslissingen te maken.

Veilige vertrouwde omgeving

De locatie moet ook vertrouwd zijn: veilig en prettig voor iedereen. Voor een eerste keer is de huiskamer perfect, maar ook buiten in de tuin, een park of weiland kan erg leuk zijn. Het liefst ver weg van de geluiden en drukte van de stad, zodat je in staat bent om van de natuur te genieten. Het is af te raden om, zeker voor een eerste trip, contact te maken met de ‘buitenwereld’, zoals in het openbaar verschijnen, vrienden opbellen of emails versturen. Het beste kun je de telefoon en deurbel uitschakelen.

Kan je truffels combineren met andere drugs?

Gebruik geen andere drugs tijdens het trippen. Slechts één uitzondering is het waard hier te noemen, en dat is cannabis. Een welkome bijwerking van cannabis is dat het de misselijkheid die vaak optreedt bij natuurlijke psychedelica sterk vermindert. Sommige mensen zweren bij cannabisgebruik voor en tijdens hun trip, terwijl anderen (ook liefhebbers van cannabis) er de voorkeur aan geven te wachten tot de trip weer over is. Dit is dus iets dat je voor jezelf zult moeten bepalen.

Hoe kan ik een trip goed voorbereiden?

Je kunt een psychedelisch middel natuurlijk gewoon achterover slaan, achteloos en zonder veel zorg, maar dan vraag je eigenlijk om problemen.

Het blijkt namelijk dat je de minste risico’s loopt en ook het mooiste en beste tript, als je zorgt voor wat de Amerikanen een goede “set and setting” noemen. Daar wordt mee bedoeld dat je in een goede bui bent, in een goede conditie en in een omgeving die je aanstaat. Dat kan bijvoorbeeld in het gezelschap van goede vrienden zijn of op een plek in de natuur waar je je thuis voelt.

Het is daarnaast zeker ook van belang dat je je afvraagt waarom je een trip wilt gaan maken. Ben je alleen maar nieuwsgierig? Is het de eerste keer? Heb je niets anders te doen of doe je mee omdat je niet flauw wilt zijn?

  • Plan rustig je trip
  • Zorg altijd voor een sitter
  • Doseer truffels met mate
  • Verdiep je in de werking
  • zorg dat je bent uitgeslapen

Hoe doseer je truffels?

Erowid zegt hierover: “Het bepalen van de juiste dosis kan het verschil zijn tussen een positieve en een negatieve ervaring. Een te lage dosis nemen kan irritatie veroorzaken en oncomfortabel zijn. Een te hoge dosis kan angstwekkend en mogelijk gevaarlijk zijn. Elk individu reageert anders op verschillende substanties en doseringen: het vinden van de geschikte hoeveelheid die voor jou goed werkt is de truc.

Wat gebeurt er bij een hogere dosis?

Bovendien, sommige mensen houden nou eenmaal van een iets hogere dosis dan anderen. Daar is ook niets mis mee zo lang ze met verantwoordelijkheid bepaald zijn. Lagere doseringen zijn natuurlijk goedkoper, veiliger en er is minder kans dat de ervaring je overweldigt. Ze zijn in elk geval meer geschikt voor het openbaar of wanneer je nog steeds goed met anderen wil kunnen communiceren op wat voor manier dan ook. Hogere doseringen zijn in het algemeen meer intens en er is minder kans op een onder-reactie of geen enkele reactie. Veel mensen geven de voorkeur aan een hogere dosis omdat ze een ‘ontdekkingsniveau’ willen bereiken. Dit kan beter gedaan worden in een veilige omgeving, waar je direct kunt gaan zitten of liggen wanneer je dat nodig lijkt.

Keuze

Bij het kiezen van de dosis, denk erover waar je heen wil gaan tijdens de duur van de trip, wat voor ‘state of mind’ je zou willen bereiken en naar wat voor ervaring je op zoek bent. Lichaamsgewicht, geslacht, de medicijnen die je inneemt en je algemene gezondheid kunnen allemaal van invloed zijn op de effecten, evenals wat, wanneer en hoeveel je die dag gegeten hebt.”

Truffels gratis verstuurd

Morgen je truffels in huis zonder dt je verzendkosten hoeft te betalen en ook nog eens de keuze uit een ruim assortiment. Dát is waar onze truffel winkel voor staat.

Hoe kan ik microdoseren?

Je kunt truffels ook gebruiken zonder er van te trippen. Dat heet microdoseren. Over microdoseren hebben wij ook uitgebreid geschreven, lees maar.