Twee ton cocaïne tussen de bananen

Bananen en cocaïne ze lijken vrijwel onafscheidelijk. Ieder transport bananen is per definitie al verdacht, dus misschien moeten de smokkelaar eens iets anders bedenken. Lang verhaal kort: er is weer eens 2.000 kilo heppiedepeppiepoeder gevinden in Antwerpen.

Noordzeeterminal

Antwerpen – De douane van de Antwerpse haven heeft eind juli een partij van 1.899 kilogram cocaïne onderschept in de haven van Antwerpen. Dat gebeurde aan de Noordzeeterminal van PSA op kaai 913.

Ecuador

De drugs zaten verstopt in een container met bananen op een schip dat afkomstig was uit Ecuador. De drugsvangst dateert al van 28 juli, maar werd vrijdag pas bekendgemaakt. Voorlopig hebben de speurders nog geen arrestaties uitgevoerd. “Er is een onderzoek gestart naar de invoer van deze partij cocaïne”, bevestigt woordvoerder Kristof Aerts van het Antwerpse parket.

Melden tegen ruzie

Om te voorkomen dat criminelen denken dat de partij is achterovergedrukt en er onnodig slachtoffers vallen, maakt de politie of de douane een vondst als deze bekend. Daarnaast verantwoordt het natuurlijk weer een heleboel salarissen in de kansloze oorlog tegen drugs.

De drugs hebben hadden een straatwaarde van minstens 95 miljoen euro. Volgens de Belgen. Onversneden.Voor een prijs van 50 euro per gram.

Redactie

De redactie van dit blog speurt het internet af op zoek naar interessante nieuwtjes en wetenswaardigheden inzake (smart)drugs. Al het nieuws over headshops en smartshops, drugscrime, nieuwe ontwikkelingen en nieuwe producten op de markt. We volgen de nieuwste trends en brengen het nieuws met een grote knipoog.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *