Wapwinkel blog

smartshop nieuws, iedere dag

Twee ton coke tussen Boliviaans hout

jul 31, 2023
Boliviaans hout met 2 ton coke

Op de grens van Bolivia en Chili is deze week een aanzienlijke hoeveelheid cocaïne onderschept die bestemd was voor België. De drugssmokkelaars hadden ruim twee ton cocaïne verstopt in containers gevuld met Boliviaans hout. De Boliviaanse en Chileense politiediensten werkten samen om deze illegale lading te ontdekken en te onderscheppen.

Vier containers met hout

Het onderzoek naar de drugssmokkel begon op basis van politionele informatie, waarna vier containers met hout uit Bolivia werden gecontroleerd. Twee van deze containers bleken cocaïne te bevatten, in totaal ging het om maar liefst 2.157 kilogram coke.

Arrestaties

De drugs zijn in beslag genomen voor vernietiging, en de Boliviaanse politie heeft invallen gedaan bij de firma die het hout wilde exporteren en bij medewerkers van dat bedrijf. Het bedrijf gebruikte verschillende namen en vertegenwoordigers om controles te omzeilen. Hierbij zijn verdachten gearresteerd en voertuigen in beslag genomen. Het onderzoek is echter nog niet afgerond, en er worden meer invallen verwacht in de komende dagen.

Samen met de Belgen

De Boliviaanse autoriteiten werken nauw samen met hun Belgische tegenhangers om de criminele organisatie achter het transport van de cocaïne te ontmantelen. Informatie wordt uitgewisseld om de betrokkenen bij deze illegale drugshandel op te sporen en aan te pakken.

Grote hoeveelheid

Het onderscheppen van deze grote hoeveelheid cocaïne toont aan hoe belangrijk internationale samenwerking is bij de bestrijding van drugssmokkel. Door gezamenlijke inspanningen kunnen criminele netwerken worden ontrafeld en kan de illegale handel in drugs effectief worden aangepakt.